Szekeres Viktor

Megindokolták az új Predátor-film szigorú korhatárát

A The Predator megkapta az R-es korhatár-besorolást.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. Az egyik szóban forgó alkotás az új Ragadozó-epizód volt, mely a rajongók és a készítők elvárásainak megfelelően megkapta az R-es plecsnit, ami azt jelenti, hogy a 17 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett nézhetik meg.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, és ez alapján a filmben végig hangsúlyos, véresen erőszakos jelenetek valamint profán nyelvezet van jelen, illetve kifejezetten ráutaló szexuális utalásokban is bővelkedik. Érdekesség, hogy míg az első két Predator-epizód annak idején ugyancsak R-es volt, az Alien Vs. Predatort sikerült PG13-asnak eladni. Ezt követően a folytatás, valamint az Antal Nimród-féle film ismét R-es lett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #2
    Mivel fejletépkedések és derékból kettévágások vannak benne jogos.
    Egyébként hulladék film, félszer nézhető.
  • Zombee #1
    Az új előzetesben azért már megy a darálás. A Nimródéé elég vérszegény volt, szó szerint, bár volt annak más baja is. Igaz, ennek ellenére akármelyik AvsP-t veri, nem rossz film, csak nincs benne egy tökös karakter se. Sajnos ránézésre itt se, de legalább a predik nem kímélnek senkit.