Szekeres Viktor

Az Apple berendelte az Alapítvány-tévésorozatot

Most már biztos, hogy tévésorozat lesz Az Alapítványból.

Tavaly derült ki, hogy ismét neki futnak az Isaac Asimov-féle Az Alapítvány (The Foundation) megfilmesítésének, mint ahogy az is, hogy ezúttal tévés adaptációban gondolkoznak a készítők, áprilisban pedig az is biztossá vált, hogy mindennek az Apple fog platformul szolgálni. Az adaptációs jogokat a Skydance Television vette meg, és David S. Goyer, valamint Josh Friedman kezdett el dolgozni a pilot forgatókönyvén, s miután ezzel elégedett volt az Apple, berendelték tőlük a széria első szezonját, 10 epizódot.

A scifi irodalom alapkövét sokan sokféleképp próbáltak már megfilmesíteni, de a fejlesztés során minden egyes próbálkozó rádöbbent arra, hogy megfilmesíthetetlen anyagról van szó. Manapság azonban, amikor már több megfilmesíthetetlennek tartott könyvet is sikerült adaptálni, semmi sem lehetetlen. Korábban például Roland Emmerich vezetésével kezdtek el dolgozni egy mozifilmes verzión, amivel azonban nem nagyon tudtak előre lépni. Utána az HBO és Jonathan Nolan próbálkozott meg egy adaptációval, de ezzel is kudarcot vallottak. Most Goyer és Friedman a forgatásig is el fog jutni, kérdés, hogy meglesz-e a művet megillető minőség?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • esztyopa #3
    Nem mondanám,hogy megfilmesíthetetlenek a scifi témák.
    A legjobb példa erre a régebben ! készült *Emlékmás*,vagy a Leonardo Di Caprió főszereplésével készített,álomszinteken játszódó *Eredet*.
    Nem lehetetlen,csak olyan forgatókönyv író kell hozzá,aki jártas a scifi világában.
    Az *Alapítvány* megfilmesítésének a legnagyobb akadálya a sztori bonyolultsága,szerteágazó cselekménye. Nem utólsó sorban,ha hűen végigmenne a cselekményen,egy végtelen hosszú,esetenként unalmas részletekbe fulladó,átlagos mozinéző számára érthetetlen mű lenne.
    Ha pedig ragaszkodnának a regénysorozathoz,egy erősen *rétegfilm* lenne,ami qrva sokba kerülne,de hasznot nem hozna !
  • Ender Wiggin #2
    mint rendező emmerich nem gáz, csak ne ő írja a forgatókönyvet.
  • NEXUS6 #1
    "A scifi irodalom alapkövét sokan sokféleképp próbáltak már megfilmesíteni, de a fejlesztés során minden egyes próbálkozó rádöbbent arra, hogy megfilmesíthetetlen anyagról van szó. Manapság azonban, amikor már több megfilmesíthetetlennek tartott könyvet is sikerült adaptálni, semmi sem lehetetlen. Korábban például Roland Emmerich vezetésével kezdtek el dolgozni egy mozifilmes verzión, amivel azonban nem nagyon tudtak előre lépni. "
    LOL nyilván Roland Emmerich számára megfilmesíthetetlen bármi, ami egy szokásos egység sugarú északamerikai lineáris krízisfilmnél bonyolultabb.

    Mondjak egy könyvet, ami 1000X megfilmesíthetetlenebb? Felhőatlasz!!!
    Baxki, hát nem megcsinálták!?;)
    Hát lehet, hogy kéne egy normális rendező, + forgatókönyvíró. Csak épp egy a gond, hogy a jelenlegi hájpoltak kb mind Emmerich szintjén vannak!