Szekeres Viktor

Alakul Az ötös számú vágóhíd-tévésorozat

Már gazdája is van egy Vonnegut-adaptációnak.

Még tavaly írtunk arról, hogy elkezdte a tévé felfedezni magának Kurt Vonnegut munkásságát, jelenleg is négy könyvét próbálják sorozattá adaptálni. Az első sikeres próbálkozás Az ötös számú vágóhíd lehet, ugyanis erre már egy csatorna is lecsapott, az Epix, mely rögvest nekilátott a pilot szkriptjének fejlesztéséhez. A készítő Patrick Macmanus lesz, a pilot rendezője pedig Kari Skogland.

Az ötös számú vágóhíd legutóbb a Helikon kiadó életmű-sorozatában jelent meg itthon, annak a kiadásnak ez volt a fülszövege: "A fekete humor nagymesterének életműve új sorozatban kerül az olvasók elé, a Helikon Kiadó gondozásában. A sorozat kötetei akképp követik majd egymást, ahogy annak idején megjelentek. Időrendben. Semmi szemezgetés, kimazsolázás. Vonnegut tudniillik ma már klasszikus szerző.
Az ötös számú vágóhíd a világirodalom egyik legnagyszerűbb háborúellenes regénye. Főhőse, Billy Pilgrim elszabadul az időben, és zsiráfok meg gyakorlózubbonyos csecsemők, bombák meg ellopott teáskannák társaságában nézi, amint halál és művészet járja szolgálati keringőjét, most, a múltban és mindig, a Földön és a Tralfamador bolygón. Hozzá madarak csicsergik: Nyitni-kék.
Így megy ez.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!