Szekeres Viktor

Továbbra sem túl sikeres a Westworld

Még mindig nagyon messze van a várt népszerűségtől a Westworld.

Bár úgy tűnik, hogy elég nagy a hájpja az HBO tévésorozatának, a Westworldnek, a sorozat nézettsége egyelőre közelébe sem ér egyes rajongói szériákénak, sőt, még az HBO-n sem nagyon mérhető össze például a Trónok harcáéval. Viszont legalább az elmondható rá, hogy kifejezetten stabil.

A sokak által várt második évad 2,1 millió nézőt érdekelt az élő tévés elsősugárzás idején, mely számot további egymillióval növelt az ezt követő ismétlés. Azonban minden visszaesést jelentett a finálé 2,2 milliós adataihoz képest, ár a hajszállal 2 millió alatti első részes teljesítményt azért így is felülmúlta. Mivel az HBO nem csak analóg sugárzást alkalmaz, ezért a múlt hét folyamán a csatorna különböző egyéb platformjai segítségével a megtekintések száma többszörösére nőhetett, azonban még így sem veheti fel a Westworld a versenyt az olyan sorozatokkal, mint a The Walking Dead vagy az NCIS.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #6
    "Mivel kizárólag HBO-n megy, így eleve összehasonlíthatatlan a nézettség egy NCIS-szel, de hozhatna jobb számokat."

    A Trónok is csak HBO-s és mégis nézik 10 millióan, de van, hogy többen is... Az NCIS Los Angeles pl. 8-9 milliós.
  • grobs #5
    Itt helyére kerülnek a szálak. Az a baj, hogy egyszer nézős, mint a Hatodik érzék. Az első szezonnal az volt a legnagyobb baj (annak aki a heti egy epizódos stílusban nézte), hogy az utalások néha elég erősek lettek így a twitter-en szépen el spoiler-ezték az összes "csattanót", így aki követte a sorozatot az megszívta. Úgyhogy sokan vannak akik most összevárják a szezont.
    Szerintem fölösleges volt folytatni. A történet úgy volt kerek ahogy az első szezon véget ért.

    Mivel kizárólag HBO-n megy, így eleve összehasonlíthatatlan a nézettség egy NCIS-szel, de hozhatna jobb számokat.
  • Ellaberin #4
    WW-ben kicsit többet kell gondolkozni, kombinálni, stb., mint a felsorolt TWD, NCIS, stb. sorozatokban. Ez van akinek bejön, van akinek nem - nem csodálkozok azon, hogy alacsonyabb a nézettség, de stabilnak mondható. Ergo van törzsközönsége. Őszintén megmondom -áttételesen- nem is örülnék, ha az említett sorozatok "barátokközt" szintjére csúszna. ;)
    Egyébként szerintem jóval kevesebb volt az első évad előtt a hájp, mint pl. GOT-nál, ahol az első két évad maga volt a hájp :P... abba is hagytam, mert - bár jól lett megcsinálva - unalmassá vált, hogy jóformán csak az évadzárókon történt csak valami és majd a következő évad mekkorát üt.
    Vagy ugyan ez a TWD. Kedvencem volt, de amikor átment családi kínlódásba és mindig jött valami agyafúrt nagyúr, aki mindennél getzibb, félelmetesebb, de akit majd "búsuló szem" úgy is legyőz....Maradt volna egy apokaliptikus zombi sorozat inkább.
    (Lehet azóta jobbak lettek, de számomra leírásra kerültek.)
    A WW-ben meg csak reménykedek, hogy nem mennek el ebbe az irányba. Ehhez kb. ebben az évadban be is kell fejezzék :D
  • logitor #3
    A Westworld pont azért fanatsztikus mert nem etet be. Az évad utolsó részében minden fogaskerék a helyére kerül, aztán lehet szájat tátani. Az más kérdés, hogy ezt mégegyszer nem fogják tudni eljátszani a második évadban, vagy ha igen akkor emelem a kalapom. Az, meg hogy nem hozza aTWD vagy GOT számait... hagyjuk már így is benne van az első 10 legerősebb scifi sorozatban szinte az összes listán. Nem véletlenül.
  • jkedzs #2
    ja a Lost erre azért megtanított minket.
    kiszagolni az érdekesnek álcázott hulladékot.
  • NEXUS6 #1
    El kezdtem nézni az első évadot, de egy idő után Lost fílingem lett. Jönnek a rejtélyek sorban, csak épp az a kiba érzésem van, hogy az alkotók sem tudják, hogy mi a fing lesz a vége. Ezt a beetetést nem soxor lehet a nézőkkel megcsinálni, szerintem ezért csúszik lefelé a nézettség.