Szekeres Viktor

Bombameglepetés az amerikai mozikban, váratlanul kaszált nagyot egy kis film

Nem fordul elő gyakran, hogy váratlan sikert arat egy film az amerikai mozikban.

Manapság, amikor ezerféleképp lehet előre becsülni a mozifilmek bevételeit, elég ritka, hogy a semmiből tör előre a toplistákon egy premier. A hétvégén azonban mégis ez történt, hiszen az I Can Only Imagine című, viszonylag olcsó, vallásos alapokra építkező film minden előzetes elvárást meghazudtolva tarolt. A kifejezetten optimista becslések is kábé 6-7 milliós startot jövendöltek az alkotásnak (ami egyébként remek lett volna), azonban a film hétvégén Amerikában 17 milliós bevételre tett szert.


A film szereplése kapcsán elég beszédes, hogy még a YouTube-os előzetesei közül sem érte el egyik sem az egymillió megtekintést, de ezek a filmek nem is a netező közösséghez szólnak. Amerikában már megszokhatták, hogy évente egy-két, a kereszténységről és/vagy a hitről szóló film nagyot szakít, elég csak a Heaven is for Real 91, a War Room 68, illetve a Miracles from Heaven, valamint a God's Not Dead 61 millió dollárjára gondolni. Ezen filmek közös jellemzője, hogy szinte mind elkerüli a szélesebb körű nemzetközi mozis forgalmazást, nálunk például egyiket sem mutatták be. Nem véletlenül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • leeloodallas #1
    "A hétvégén azonban mégis ez történt, hiszen az I Can Only Imagine című, viszonylag olcsó, vallásos alapokra építkező film..." Na eddig érdekelt.