Szekeres Viktor

Tovább uralkodik a Fekete Párduc, és újabb rekordokat dönt

Amerikában még mindig a Fekete Párduc uralkodik.

A Tomb Raider gyengébb nyitányának köszönhetően ezen a hétvégén is a Black Panther volt a legnézettebb film Amerikában, s természetesen a 27 milliós bevétele révén egyben a legsikeresebb is. Ezzel belföldön már 605 millió dollárnál tart, amivel minden idők hetedik legsikeresebbje, de jövő héten maga mögé fogja utasítani a Star Wars 8-at és az első Avengers-epizódot is, nem sokkal később pedig a Jurassic Worldöt és a Titanicot, s így a Star Wars 7 és az Avatar mögött a harmadik helyre futhat majd be.

Egyébként az se semmi, hogy a Fekete Párduc zsinórban az ötödik hetét tölti el a hétvégi toplista élén a tengerentúlon, hiszen ilyen bravúr az elmúlt 19 évben mindössze a Hatodik érzéknek és az Avatarnak jött össze - előbbi 5, utóbbi hét hétig uralkodott. Más kérdés, hogy jövő héten, a Tűzgyűrű 2 érkezésével már biztos, hogy nem lesz meg az újabb első hely. (Manapság azért nehéz ilyen rekordot dönteni, mert hiába ér el magas bevételt egy film hétről hétre, óhatatlan, hogy egy nagy durranás ne szakítson premierjével nagy pénzt. A Titanic annak idején 15-25 milliós hétvégi bevételekkel maradt 15 hétig a hétvégi toplisták élén, hiszen 1998-ban az első félévben nem nagyon akadt olyan film, ami 20 millió dollár nyitóbevétel fölött kezdett volna.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #6
    Sokakat érdekelnek, ez tény, de a Marvel filmek között is volt több, ami valóban jobban sikerült, ismertebb hőse volt, esetleg még a nézői reakciók is jobbak voltak. Így tehát mégis meglepő, hogy pont a Fekete Párduc lett ekkora siker.
  • kalapos01 #5
    Igen. Mert a Fekete Párduc annyira ismert cím. Logikus. A Pókembert, Vasembert, a Supermant vagy a Batmant nem adta el ennyire a címe, bezzeg a Fekete Párducot eladta. Wow. (Meg egyébként is, miért adna el egy filmet a színészi játék, aminek ismeretéhez meg kéne nézni a filmet?)

    Tippre ilyet csak olyan ír, akit valamiért frusztrál ennek vagy az SW-nek sikere és fel sem merül benne, hogy sokakat érdekelnek ezek a filmek, vagy őszintén rajonganak értük. Más kérdés, hogy mi alapján válasszon az ember filmet? Megint más kérdés, hogy mi van a sok, sok, sok bukással, amiket nem ad el a cím? Te komolyan azt hitted, hogy általánosítani lehet?
  • Paddy #4
    SW szindróma: A cím adja el a filmet, nem a sztori vagy a színészi játék.
  • kalapos01 #3
    Nem az a lényeg, hogy jó-e vagy sem. Hanem az, hogy érdekli az embereket és megnézik. Te megnézted, te is része vagy annak, hogy ekkora siker. Ennyi. Hol számít az a jegyvásárlás után, hogy hogy jön be az embereknek?
  • professional #2
    Annyira semmilyen ez a film...a Hangya vagy a Dr. Strange stáblistája többet ér mint ez a hulladék...
  • Jawarider #1
    Jelenetek, képi világ rendben van, többi klisés fos.