Szekeres Viktor

Egy Oscar-jelölt film nagy siker lett itthon, a többség lebőgött

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy az Oscar-favorit filmek közül csak egy-kettő fut be itthon.

Úgy tűnik, hogy az idei nagy Oscar-esélyesek közül A legsötétebb óra lett az idei hazai kedvezményezett, hiszen míg a legtöbb jelölt vagy gyenge, vagy közepes fogadtatásban részesült a hazai közönség által, addig a Churchillről szóló, egyébként bántóan közepes film itthon tarolt. Ez egész pontosan annyit jelent, hogy A legsötétebb órát hat hét alatt 105 918-an nézték meg a magyar mozikban. s ez majdnem 151 millió forintot jelentett.

Múlt héten két favorit is debütált, de egyik sem fog bankot robbantani. A Spielberg-féle A Pentagon titkai közepes nyitott, 17 984 nézővel, viszont A víz érintése már gyengébben szerepelt a magyar mozikban, csak 12 526-an látták csütörtök és vasárnap között. A korábbi premierek közül a Három óriásplakát Ebbing határában öt hét alatt 40 131 nézőt produkált, míg a Szólíts a neveden a papírformának megfelelően a leggyengébb idei Oscaros teljesítménnyel rukkolt elő, még mindig csak 10 664 nézőnél tart, pedig már három hete látható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #2
    Az Oscarra jelölt filmek közül ez legalább mozifilm, pl. a 3 óriásplakát, meg a The Post csak egy jól sikerült tv-film.

    Churchill életének ezen szakaszával kapcsolatban olyan kis dolgok voltak megfilmesítve, amelyekről évtizedekig nem beszéltek, aztán max a History Csenölön volt valami alternatív történelmi műsorban megemlítve. Akit érdekel ez az időszak az értékeli az ilyen kis nüanszokat.
  • KoLaMan #1
    "...a Churchillről szóló, egyébként bántóan közepes film..."
    Csodálattal vegyes irigységgel kérdezem, honnan ez határtalan önbizalom, a megkérdőjelezhetetlen vélemény alapigazsággá emelésének öntudatos módja?
    Még ha mint saját véleményt említené - de nemes egyszerűséggel tényként kezeli.
    Miközben láthatóan a nagy többségnek tetszik (még a kritikusoknak is!), és csekély 6 Oscar-jelölése van, még ha ez nem is jelent feltétlenül sokat (kivéve Gary Oldmant - ő meg is fogja kapni a szobrot).
    Bántóan közepes (vagy gyengébb) írások jelennek meg itt.