Szekeres Viktor

Meglepetésfilm lett a tavalyi év legjobbja a kritikák alapján?

A Paddington 2 még mindig nem kapott negatív kritikát.

A Paddington 2 pozitív kritikákat kapott, ezt eddig is tudtuk, egy cseppet sem lepődünk meg ezen, hiszen a film tényleg jó volt. A legjobb? Nyilván nem. Azonban mégis ez a film áll legjobban a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldalon, sőt, a napokban arról írtak, hogy ez lett minden idők legjobbja, ami remekül mutatja, hogy pontosan mire is jó az RT.

Sokan ugyanis még mindig hajlamosak elfeledkezni arról, hogy az aggregátor oldal százalékos értékelései csak és kizárólag azt jelzik, hogy a kritikusok hány százaléka gondolta az adott filmről azt, hogy az 6/10-es osztályzatnál jobban érdemel. Ergó, ha egy film egy 4/10 kivételével csak 10/10-es osztályzatokat kap, akkor az 99%-os lesz, amely pedig csak 6/10-eseket, az 100%-os. Mint ahogy a megosztóbb filmek, amik a sok 10/10 mellett 45%-nyi 1/10-zel is bírnak, 55%-ot kapnak és rohadt paradicsomot.

Éppen ezért bár beszédes a Paddington 2 száz százalékos értékelése (tényleg jó a film, erre utal a 176 pozitív és 0 negatív előjelű vélemény), túl sokat nem jelent, annyit pedig semmiképp, hogy ez lett volna 2017 legjobbja. Bár persze lehet, hogy egyeseknél tényleg az animált maci vitte tavaly a prímet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • csicso82 #1
    Bugyutának gondoltam az első részt mikor nekiültem, de kellemesen csalódtam, nagyon szépen elkészített film lett.