Szekeres Viktor

Az Ex Machina rendezőjének új filmje kapja a hónap előzetesének járó trófeát

Előzetest kapott az Annihilation.

A Paramount Pictures és a Skydance kiadta az Expedíció (Annihilation) első előzetesét, s bár sokan még nem hallottak a filmről, aki felületes szinten követi a mozifilmes híreket, az minden bizonnyal tudja, hogy Alex Garland új filmjéről van szó. Alex Garlandot a többség a 2015-ös, kultikus Ex Machina rendezőjeként ismerheti, de íróként olyan filmek szkriptjét szállította le, mint A part, a 28 nappal később, a Napfény, a Ne engedj el és a Dredd.


A futurisztikus, gótikus horrorfilm Jeff VanderMeer Southern Reach-könyvtrilógiájának első darabja alapján készült, mely itthon Expedíció - Déli Végek címmel jelent meg. A szereplők között olyan színészeket találhatunk, mint Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Tessa Thompson, Tuva Novotny és Oscar Isaac. Az amerikai premier várható időpontja február 23-a.

A könyv hazai kiadásának fülszövege a következő: ""Az X Térséget a kormányzat már harminc éve környezeti katasztrófa sújtotta övezetnek álcázza, így mostanra az érintetlen és burjánzó vadonnak látszó terület csupa misztikum és rejtély az emberek szemében. A Déli Végek nevű titkos ügynökség ez idő alatt számos expedíciót küldött a hely felderítésére - szinte mindegyik tragikus véget ért. Most indul útnak a tizenkettedik expedíció.
A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását.
Az expedíció mindenre felkészülve indul útnak, és hamar megdöbbentő felfedezéseket tesz - például talál egy megmagyarázhatatlan topográfiai jelenséget és olyan életformákat, amik meghaladják a megértés képességét -, de mégsem ezek, hanem a tagok egymás elől gondosan elrejtett titkai változtatnak meg mindent."
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    De legalább nem csöccsel akarja eladni a nagy semmit, mint a Deus Ex Machina...
  • enderwiggin #1
    Kicsit Stalker utánérzés, de ez egyáltalán nem baj.
    Remélem jó lesz.