Szekeres Viktor

Egy nagy név nem tér vissza az Indiana Jones 5-re

Mutt nem fog szerepelni az új Indyben.

Az Indiana Jones-sorozat ötödik része is azon jó régen bejelentett projektek közé tartozik, amelyekről régen hallottunk már hírt. Most David Koepp, a rész forgatókönyvírójától azonban megtudhattuk, hogy a főhős, Jones professzor fia, a Shia Labeouf által alakított Mutt nem fog szerepelni a folytatásban. Koepp azt is elmondta, hogy a szkript nagyjából kész van, a felek elégedettek vele, és igazából Steven Spielbergen és Harrison Fordon múlik, hogy mikor kezdhetik el forgatni. Mindenesetre abban reménykedik, hogy ez lesz a rendező következő filmje most, hogy befejezte a The Post munkálatait.

A Walt Disney Pictures már korábban bejelentette, hogy 2019. július 19-én lesz az amerikai premierje az ötödik Indiana Jones-mozifilmnek, aminek a főszerepében ismét Harrison Fordot láthatjuk. Az egyelőre cím nélküli produkcióra természetesen visszatér rendezőként Steven Spielberg is, és a fő producerek személye (Kathleen Kennedy és Frank Marshall) sem változik majd. Az író, David Koepp nevét az előző rész szerzőjeként is ismerhetjük, de egyébként is elég foglalkoztatott, ha hollywoodi popcornról van szó, hiszen olyan alkotások viselik a nevét, mint a legutóbbi Jack Ryan-epizód, a Fék nélkül, a Pánikszoba, az Angyalok és démonok, a Világok harca, a Pókember és az első Mission: Impossible-epizód.

Az Indiana Jones-franchise 1981-ben indult útnak Az elveszett frigyláda fosztogatóival (Raiders of the Lost Ark), mely Amerikában összesen 248 millió dollár bevételt termelt, a világ többi részén pedig 142 milliót. 1984-ben érkezett a folytatás, az Indiana Jones és a végzet temploma (Indiana Jones and the Temple of Doom) 1989-ben pedig a harmadik rész, az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (Indiana Jones and the Last Crusade). Mindkét film hatalmas sikert aratott, bár Amerikában visszaestek a bevételek: előbbi 28 millió dollárból hozott hazájában 180 milliót, Amerikán kívül pedig 153 milliót, míg utóbbi 197, illetve 277 milliós számokat produkált 48 milliós költségvetésből.

A sorozat 2008-as felélesztése, az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull) azonban csak az első hétvégi bevételeiből élt, azok pedig gyorsan zuhantak a sok negatív vélemény hatására. Ettől függetlenül a 317 milliós amerikai bevétel kiemelkedőnek számít, de a 470 milliós nemzetközi hozam sem rossz. Az viszont biztos, hogy egy új epizód ezeket az adatokat simán túl fogja szárnyalni, köszönhetően a borítékolhatóan magas nyitányának.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #6
    Hát most Harrison Ford a Star Wars-t nem szereti - meg is halt a karaktere -, az Indiana Jones-t viszont igen, és szeretne még Indy filmet csinálni. Hát csináljon, miért ne... Attól, hogy rossz lesz, a régi filmek még jók maradnak.

    Szerintem is öreg már a szerephez. De én el tudnám képzelni új színésszel, biztos vannak a szerepre alkalmas színészek.

    Shia Labeouf nem hiányzik belőle, ő az, aki csak arra jó, hogy az apja szívassa, de új Indy ne legyen belőle.
  • Bogoj #5
    Sia Leböff, mint nagy név? Hát...
  • hypno #4
    Én továbbra sem értem, hogy mi a bánatért kell izzadságszagú folytatásokat csinálni olyan szinészekkel akik már kiöregedtek a karakterükből.

    Biztosan van más is rajtam kívül, aki emlékszik az Ifjú Indiana Jones kalandjaira. Az öszes rész érdekes és izgalmas, ráadásul a történelem valós eseményei, szereplői is ügyesen szerepet kaptak.
    Ráadásul a keret, hogy az öreg, félszemű, a Smithonian intézetben takarító Indy mesél a gyerek látogatóknak, egy akárhány részes történetre is megfelelő lenne.
    Pláne, hogy a Lucas által kitalált 70 történetnek a felét sem filmesítették meg.
  • Ender Wiggin #3
    Kár votl egyáltalán behozni ezt az erőltetett és szokásos fordulatot, hogy van egy fia/lánya stb. De még fontosabb lenne, ha hagynák a karaktert nyugdíjbamenni vagy meghalni anélkül, hogy egy fiatalabb színészre lecserélnék.
  • levy668 #2
    "a rész forgatókönyvírójától azonban megtudhattuk, hogy a főhős, Jones professzor fia, a Shia Labeouf által alakított Mutt nem fog szerepelni a folytatásban."

    Pincér pezsgőt de gyorsan! Hű de rühellem azt a jóembert....
    Valószínű Leböff kicsit túltolta a liberalizmust még Hollywood-i mércével is.(volt 1-2 balhéja)
  • Axlkenobi #1
    Egy dolog: Abszolút nem volt sok negatív vélemény a negyedik résszel kapcsolatban, általában igen pozitív kritikai visszhangokat produkált. Az, hogy ebben az esetben is volt egy szűk, de rendkívül hangosan nyígó kisebbség, nem jelent semmit.

    A másik, hogy a nézők nagyjából az Ébredő Erő alapján belőhetik maguknak, hogy mire számítsanak az új Indy-filmtől: a Frigyláda remake-jét, mert az lesz a lehető legkisebb rizikóval járó biztonsági játék a Disney számára.