Szekeres Viktor

Csak egy Pixar-film érdekelte a közönséget kevésbé a Verdák 3-nál

Amerikában a Verdák 3 elég visszafogottan kezdett.

A pocsék második résznek köszönhetően a Verdák 3 (Cars 3) a franchise leggyengébben startoló tagja lett Amerikában, bár az 53 milliós nyitány így sem rossz, tekintve, hogy sem a 60 millióval induló első rész, sem a 66 milliós folytatás nem rengette meg a bevételi listákat. Azonban ez a kezdés Pixar-szinten kifejezetten rossznak számít.

Korábban mindössze négy film startolt a Pixar-darabok közül ennél kisebb bevétellel Amerikában, de a Toy Story, illetve az Egy bogár élete az inflációt is figyelembe véve jobban teljesített, mindössze a Dínó tesó múlta ezt a teljesítményt alul. A közönségnek egyébként tetszett, amit látott, az exit pollos felmérések során a Verdák 3 'A' érdemjegyet kapott, ami a hazai 5-ösnek feleltethető meg. Ez persze nem csoda, hiszen a Pixar-filmek egy kivétellel mindig 'A'-t vagy 'A+'-ot kaptak. Mindössze a Verdák 2-nek jutott osztályrészül ennél rosszabb, egy 'A-'.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cyberdog #3
    Magyarország ebből a szempontból nem teljesen mérvadó. Volt már rá példa jó párszor, hogy máshol bebukott film, itthon elég jól nyitott. Itthon még a Sharknado 5 is telt házzal indítana. :)
  • zetortraktor #2
    És ez az indoklás azt jelenti, hogy csökken 20%-kal az érdeklődés? Miért nem 40 vagy 100%-kal, ha nem ér meg egy mozit?

    Az egész bevételesdiben az a vicces, amikor valaki utólag egyetemes igazságokat akar általánosítva megfogalmazni. Mert azokat túl könnyű cáfolni. Ha igaz, amit írsz, akkor itthon miért érdekelte jobban az embereket ez a film, mint mondjuk a Szenilla nyomában tavaly, vagy az Agymanók két éve? És ha igaz, amit írsz, akkor a Verdák 2 miért hozta minden idők legjobb Pixaros nyitányát például Magyarországon? Mert "szépen kivitelezett ugyan, de unalmas. Történet leegyszerűsített, semmitmondó. Nem ér meg egy mozit"?
  • Cyberdog #1
    Lehet ezen csodálkozni? Szeretem a jó animációs filmeket. De ez azért közel sem jó animációs film. Szépen kivitelezett ugyan, de unalmas. Történet leegyszerűsített, semmitmondó. Nem ér meg egy mozit.
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2017.06.21. 14:21:18