Szekeres Viktor

Több, mint ezer moziból eltüntették az Alien: Covenantet

Rém gyorsan ki fog kopni az amerikai moziból az Alien: Covenant.

Amerikában premierje harmadik hetében már csak 4 millió dollár bevételt ért el az Alien: Covenant, ami többek között annak is köszönhető, hogy az eddig majdnem 3800 moziban adott filmet már csak 2660-ban játszott, vagyis több, mint ezer vásznat elvesztett. Ezzel egyébként 17 nap után a film Amerikában 67,2 millió dolláros bevételnél jár, míg a világ többi részén majdnem 107 milliót szedett össze bő 2 hét alatt.

Ennek fényében is tökéletesen érthető, hogy miért mondjuk mindig azt, hogy a legtöbb film összbevételét Amerikában a nyitó napi, illetve nyitóhétvégi érdeklődés határozza meg, hiszen az alapján nagyjából már sejteni lehet, hogy a nézők miképp fogadták a filmet, vagyis, hogy lassú vagy gyors lefolyású lesz-e a mozis életpályája. Az Alien: Covenant esetében a közepes fogadtatás arra utalt, hogy a film némiképp szabadesésbe fog fogni, amit a két 60% fölötti bevételcsökkenés igazolt is, így az összbevétele Amerikában alig fogja meghaladni a nyitóhétvége során szerzett 36 millió dollár kétszeresét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #5
    Persze, hogy tetszhet, szerintem jó film volt. Csak azt mondom, hogy ha valaki szerint egy film "nem rossz" meg "egyszer érdemes megnézni", akkor nehogy már ajánlja. Ajánljon olyat, ami jó. Abban szerintem egyetértünk, hogy van egy csomó jó és kiváló film mostanság. Akkor ne adjuk már le annyira a szintet, hogy "nem rossz" filmeket ajánlunk.
  • zetortraktor #3
    Elhiszem, hogy nem volt rossz, de egy "nem rossz" filmet nem kéne ajánlani, amikor tele vagyunk piszok jókkal. Nyilván, ha kifogyunk belőle, akkor jöhet egy "nem rossz", de nem hiszem, hogy érdemes ennyire levinni a szintet.
  • morguldae #2
    Szerintem nem volt olyan rossz! Egyszer érdemes megnézni.
  • takacshenrik79 #1
    Persze, hogy kikopik. Ez egy borzalmas film, én sem ajánlom senkinek.