Szekeres Viktor

Mindent letarolt a Wonder Woman

100 millió fölött nyitott Amerikában a Wonder Woman.

Minden előzetes elvárást túlszárnyalt a Wonder Woman mind bevétel, mind pedig minőség, vagyis kritikák tekintetében. Arról már írtunk korábban, hogy mennyire jól fogadta a közönség filmet, illetve milyen jól vélekedtek róla a kritikusok, de most már arról is beszámolhatunk, hogy érdekelte a nézőket a női szuperhős is, ami mindenképp pozitív jel a Csodakapitány, azaz a Captain Marvel előtt.

A Wonder Woman Amerikában 100,5 milliós bevételt hozott hazájában az első becslések alapján, amivel minden idők legjobban startoló, női rendező által készített filmje is, ugyanis Patty Jenkins a munkájával megelőzte a pár éve 85 milliós startol produkáló Sam Taylor-Johnsont, aki A szürke ötven árnyalatát jegyezte. Ez a kezdés természetesen az első helyet jelentette az amerikai bevételi toplistán, és nemzetközileg is az élen startolt a film, hiszen 55 piacról 122,5 millió dollár bevétel folyt be.

Érdekesség, hogy a közönség 52%-ban állt nőkből és 48%-ban férfiakból (ez szép teljesítmény, ha azt nézzük, hogy például a tévében a Supergirl című sorozatot inkább férfiak nézik, mint nők), a koreloszlás alapján pedig a jegyvásárlók 14%-a 18 éven aluli volt, míg 47%-a 35 éven felüli, amiből elszűrhető, hogy a Wonder Woman közel sem a mai fiatalságnak készült, sokkal inkább az érettebb publikumnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HyBrIDNyLA #3
    Ma lecsekkoltam. Azt kell mondanom, összességében szuper lett és nem vagyok egy szentimentális típus. Csajjal, csaj nélkül egyartánt nézhető. Az amazonos részeket minden férfikollégának ajánlom:)