Szekeres Viktor

Végre hírek a The Raid hollywoodi feldolgozásáról

Kezd konkretizálódni a The Raid feldolgozása.

Legutóbb 2014-ben írtunk a The Raid tervezett hollywoodi feldolgozásáról, akkor az képviselt hírértéket, hogy Frank Grillo volt a legesélyesebb a főszerepre. Most az XYZ Films Twitterre feltöltött videójában adott hírt arról, hogy nem elég, hogy Grillo lesz a főszereplő, hanem már a rendezőt is megtalálták Joe Carnahan személyében. Carnahantől olyan filmeket láthattunk eddig, mint a A szupercsapat, a Füstölgő ászok, illetve A fehér pokol.


Arról még nem tudni, hogy mikor kezdődhet el a forgatás, vagy mikor kerülhet mozikba az amerikai The Raid, de az biztos, hogy Gareth Evans remek moziján, a 2011-es The Raid: Redemptionön fog alapulni. A film története egy elit egységről szól, mely egy drogbáró épületének hatodik emeletén ragad, jó pár rosszfiúval körülvéve. Az 'alapulni' szót érdemes aláhúzni, mert Carnahan Twitteren jelezte, hogy nem egy az egyben feldolgozást tervez készíteni, inkább az eredeti film szellemiségét veszi át, és újragondolják az alaphelyzetét. A rendező ugyanis úgy gondolja, hogy a The Raid fantasztikus és nem is lehetne remake-elni, s kéri a rajongókat, hogy bízzanak benne, mert tényleg csak azért kezd el dolgozni a projekten, mert látja, hogy valami igazán különleges sülhet ki belőle.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • cateran #7
    Errm huhh? Keves a hasonlosag? Marmint? "A mobster and his thugs trap a SWAT team inside a building" vs "a cop teams with a trainee to take down a gang that deals the reality-altering drug, SLO-MO" es az utobbiban szinten foglyul esnek 1 epuletben..ja, total mas a ketto...
  • kalapos01 #6
    Ezért fogalmaztam úgy ahogy. :)
  • Dynamic #5
    Igen, akkor vetítették őket, csakhogy a Dreddet 2010-ben forgatták, a forgatókönyvet meg nyilván korábban, 2006-ban kezdték írni.
  • Ender Wiggin #4
    A Raid 2011-es, a Dredd 2012-es. Ettől függetlenül nagyon kevés a hasonlóság a két film között...
  • AZUL #3
    hát a Dredd eleve nem lehet feldolgozás... az egy légtéren belül történt cselekményben kb kiis merült a közös vonása a filmmel...
  • kalapos01 #2
    Ja, feldolgozás, amit az eredeti előtt forgattak. Olyan még úgysem volt. De ez is mutatja, hogy simán lehet valami nagyon jót összehozni Raid címen Amerikában is.

    (Mondjuk aki látta a Dreddet, az tisztában van azzal, hogy a hasonló koncepciót, eléggé más kivitelezés és stílus követi.)