Szekeres Viktor

Elég sok scifi-erőszak lesz az új Star Wars-filmben

A Zsivány Egyes PG-13-as korhatár-besorolást kapott.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmet tekintett meg premier előtt, és hozta meg döntését azok besorolására vonatkozóan. A nézőket talán legjobban az új Star Wars-mozifilm, a Zsivány Egyes - Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story) besorolása érdekelte. Nos, a papírformának megfelelően a film PG-13-as plecsnit kapott, vagyis 13 éven aluliak szülői kísérettel megtekinthetik. Az MPAA indoklása szerint azért volt szükség erre a korhatárra, mert a filmben sci-fi erőszakot és akciót láthatunk javarészt, legalábbis ez több, hosszabb jelenetre is jellemző lesz.

A Zsivány Egyes főszereplője Felicity Jones, aki mellett olyan színészeket láthatunk még a filmben, mint Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen és Riz Ahmed, valamint még Alan Tudyk is kiemelt szeret kapott, de ő egy CGI-figurát fog életre kelteni hangjával és mozgásával. A filmet Gareth Edwards rendezte, akire a Disney a Godzillát követően csapott le, de korábban Edwards az ultraolcsó Monstersszel futott be, s kapott azonnal kiemelt költségvetésű munkát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • 0sm #5
    Azt verném szájba, aki kitalálta ezt a címet.
    Rouge-ból hogy lett zsivány... fel nem foghatom.
  • Macropus Rufus #4
    mi az a scifi erőszak? :o vagy szépen: mi az a tudományos fantasztikus erőszak?
    Mert pl. a starwars-nak baromira semmi köze nincs a scifi műfajhoz. Legalább is a tudomány részéhez. De most akkor is: milyen az a scifi erőszak?
    Megerőszakolják a scifit? Vagy fajtalankodnak vele?
  • NEXUS6 #3
    Még jó hogy nem csókolják meg benne egymást, mert akkor 18 lenne. Ezexerint bazmeg sem fog persze elszállni benne, csak hűha, tyű, meg teringettét. :)

    Ja és kíváncsi vagyok, hogy ezt is ki veszi komolyan, hány 10 évest fognak kizavarni az előadásról? Ha meg kizavarják, letölti neki úgy is apu, vagy inkább ő maga, oszt annyi.
  • Ender Wiggin #2
    Milyen erőszakra gondolnak? Mint mikor pl. levágják emberek kezét sugárkarddal? Vagy villámokkal jól megsütögetnek, esetleg fojtogatnak embereket...? Ezek simán PG-ben elmentek 30 éve, el nem tudom képzelni, hogy egy nymi Disney-filmben mi lesz az a sokkoló szörnyűség, ami miatt emelni kell a kategóriát.
  • tigeroo #1
    hűha...