Szekeres Viktor

A kínai fanatikusok menthetik meg a Warcraft-mozifilmet

A Warcraft: A kezdetekkel Kína csúnyán le fogja pipálni Amerikát.

Nem sok film esetében fordul elő, hogy az amerikai bevételeket lepipálják a kínaiak (ld. Looper, Halálos iramban 7), de valószínűleg a Warcraft: A kezdetek is be fog lépni ebbe a körbe, márpedig ha ez megtörténik, akkor egy esetleges gyenge amerikai szereplés ellenére is simán bekérheti a gyártó stúdió a folytatást. Előrejelzések szerint ugyanis Amerikában csupán 20-25 millió dollár nyitóhétvégére számítanak a film esetében, Kínában viszont ennél sokkal nagyobbra, és nem csak Daniel Wu főszereplésének köszönhetően.

Döbbenetes adat és természetesen rekordnak számít: az ázsiai országban szerdán bemutatásra került filmet a kínai vásznak 67,5%-án fogják játszani. A becslések szerint a film öt nap alatt 100, sőt, akár 150 millió dollárt bevételt is produkálhat. Ha pedig azt becsüljük, hogy Amerikában összességében 75 millió dollárral fog végezni a Warcraft-mozifilm, akkor nemzetközileg további 325 millióra lesz szükség ahhoz, hogy legyen racionális esély a folytatásra, bár az is igaz, hogy a kínai bevételeknek kisebb hányada folyik vissza az amerikai gyártóhoz, mint más országok esetében. Viszont azt is érdemes megjegyezni, hogy a gyártó Universal a 160 milliós költségvetésnek mindössze 25-30%-át állta csak, a többi részét a Legendary Pictures, illetve kínai partnerek fedezték.

FRISSÍTÉS: A nyitónapján 46 millió dollárt hozott a film Kínában, ami elég nagy rekord - milyen lesz itt a hétvége? (Azt már csak zárójelben jegyeznénk meg, hogy a "nagy mentőakció" közepette ázsiai forrásból felkerült a film kalózverziója is a netre, mégpedig tökéletes változatban - idén ilyen hamar ilyesmire eddig még nem nagyon volt példa egy-két esettől eltekintve.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • wraithLord #20
    Most írtuk le sokadszor, hogy de, hivatalosan sci-fi.
  • Lópikula #19
    A Stracraft mióta nem sci-fi? A térugrás nem sci-fi? Tudományos fantázia? A klónozott zergek nem sci-fi? Nem tudományos fikció? :DDD Jól van nincs több kérdésem. Mellesleg a Starcraft elsősorban stratégia de egy tudományos fikcióra épül.....térugrás...klónozás...idegen faj...Ez az űrfantasy is valami újkeletű baromság, amit az "agyasok" a Hülyék paradicsomában kitaláltak. Mi az az űrfantasy? Hát amiben van űr meg fantasy. És mi az az űr, és mi benne a fantasy? Hát az űrfantasy LOOOOOOL.
  • wraithLord #18
    Én sci-finek azt hívom, amiben van valami tudomány (legyen az természettudomány - hard sci-fi) vagy bölcsészettudomány (soft sci-fi - pl. filozófiai boncolgatás), és nem csak "skin"-ként/"theme"-ként használják a futurisztikus környezetet, tehát a sci-fi-ből gyakorlatilag csak a fiction marad. Szerintem sci-fi-nek pl. Asimov, Clarke, Lem, P .K. Dick műveit lehet nevezni.
    De, mint kiderült, az "űrfantasy-t" - hivatalos nevén űroperát, vagy egyes esetekben "űrszappanoperát" :D - is a sci-fi egyik altípusába sorolják, ezért az is sci-fi, és igaza van, akinek nem tetszik az, hogy egyesek pl. a StarCraftot nem sci-fi műfajba sorolják.

    Mondjuk én nem degradáló jelleggel írtam, hogy nem sci-fi, hanem inkább fantasy. Szeretem a fantasy-t és a StarCraftot is. Egyszerűen csak máshova sorolom be.
    Utoljára szerkesztette: wraithLord, 2016.06.13. 09:35:41
  • Lópikula #17
    mert mi a sci-fi te szerencsétlen, kezd elegem lenni ebből a sok túl okos filmesztétából
  • wraithLord #16
    De legalább azt eltaláltam, hogy a Star Wars és a W40k is ebbe a kategóriába tartozik. (Mondjuk utóbbit nem volt nehéz kitalálni... :D)
  • Ender Wiggin #15
    Definíció szerint űropera, ami a sci-fi legitim vállfaja. Mondtam, hogy olvassatok utána...:-D

    "A klasszikus űropera nagyszabású, sok szereplőt mozgató, jórészt a világűrben zajló, egész bolygórendszereket, csillagrendszereket vagy galaxisokat átfogó kalandos történet, amelyet egzotikus űrjárművek, varázslatos technikák, szinte elképzelhetetlenül pusztító szembenálló erők és fegyverek, valamint gyakran idegen lények színesítenek."

    Ugyanakkor a Blizzard saját definíciója szerint az SC "military sci-fi".

    De, hogy ne térjünk el a tárgytól, rajongóként én n em szeretném, hogy valaha megfilmesítsék. Vagy legalábbis ne úgy, hogy az ismert karatereket használják...
  • wraithLord #14
    Igen, a StarCraft inkább "űrfantasy", mint pl. a Star Wars. Vagy ha a játékoknál szeretnénk maradni, akkor a Warhammer 40k.
  • gombabácsi #13
    nem keverem a warcrafttal

    attól még nem lesz scifi semmi hogy az űrben repkednek, űrhajónak nevezett valamikkel. attól se hogy idegen galaxisban játszódik. meg attól se ha háború van benne.
  • Hoz_Hun #12
    Talán azért mert egy idegen galaxisban játszódó tőbb bolygót és idegen fajt felölelő háborúról szóló űrmese.

    Gondolom kevered a WarCraftal. A StarCtarf az ízig vérig sci-fi!

    Wikipédia első mondata: "StarCraft is a military science fiction real-time strategy video game developed and published by Blizzard Entertainment..."
  • Ender Wiggin #11
    Olvasd el, hogy mit a kifejezés definíciója. Abból kiderül, hogy mitől.