Szekeres Viktor

Bajok vannak? Újraforgatások az új Star Wars-filmben

A Zsivány Egyes némi újraforgatásra kényszerül.

Egy valamit érdemes előre leszögezni: az újraforgatások nem feltétlenül jelentenek rossz dolgot, sok sikeres és jól sikerült filmnél kerültek sor effélékre, a film szerkezetének alakítgatására, új jelenetek beépítésére, közönségkedvenc karakterek kiemelésére. De ettől még negatív színezetű filmes hírnek számít, ha a tesztvetítéseket követően ilyesmit rendelnek el, márpedig egy sajtóorgánum (a New York Post Page Sixe) szerint erre került sor a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet (Rogue One: A Star Wars Story) esetében - ahogy a lap fogalmaz, a Disney-vezetők pánikolnak.

Természetesen mindez nem több pletykánál (valószínűleg az újraforgatás híre nem, de a reakciók mindenképp), mindenesetre a stáb júliusban négy hétre ismét felveheti így a munkát, hogy az állítólagos vetítéseket követő reakciók alapján valamit módosítsanak a végeredményen.

MInt ismeretes, a Zsivány Egyes főszereplője Felicity Jones lesz, aki mellett olyan színészeket láthatunk még a filmben, mint Diego Luna, Ben Mendelsohn, Donnie Yen, Jiang Wen, Forest Whitaker, Mads Mikkelsen és Riz Ahmed, valamint még Alan Tudyk is kiemelt szeret kapott, de ő egy CGI-figurát fog életre kelteni hangjával és mozgásával.

A film története a legelső, a klasszikus Csillagok háborúja eseményei előtt játszódik, egy Halálcsillaggal kapcsolatos szabotázsakcióval foglalkozik, s az ígéretek szerint új területeket fog feltérképezni, valamint a galaktikus egymásnak feszülést a bolygófelszíni harcok szemszögéből fogják bemutatni.

A Zsivány Egyest Gareth Edwards rendezre, akire a Disney a Godzillát követően csapott le, de korábban Edwards az ultraolcsó Monstersszel futott be, s kapott azonnal kiemelt költségvetésű munkát. A forgatókönyvet John Knoll ötlete alapján Chris Weitz írta, a film zenéjét pedig nem John Williams, hanem Alexandre Desplat szerezte.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)