Szekeres Viktor

Minden idők leggyűlöltebb előzetese a Szellemirtóké

Általában a feldolgozásokat divat utálni, a 2016-os Szellemirtók viszont folytatás - mégis gyűlölködés forrása.

Márciusban érkezett meg az új Szellemirtók (Ghostbusters) előzetese, s a női szereplőgárda okán már előzetesen is sok gyűlölködést és köpködést elszenvedő projekt trailerje "természetesen" rengeteg lepontozást kapott, vélhetően függetlenül a trailer minőségétől. Az persze érthető, hogy sokaknak maga a valóban nem túl erős videó sem tetszett, de igencsak beszédes, hogy míg a Szellemirtók előzetese már majdnem 510 ezer diszlájkot kapott, addig például az ugyancsak többmilliós nézettségű és később hatalmasat bukó, tavalyi Fantasztikus Négyesé 20 175-öt, míg Adam Sandler döbbenetesen rossz, szinte csak negatív kritikákat bezsebelő westernkomédiája, a Ridiculous Six 5 803-at. Ezzel a teljesítménnyel a Szellemirtók előzetese magasan a legutáltabb filmes videó a videómegosztó oldalon, a top 100-ban mindössze (egy egyébként teljesen ártalmatlan) Jégvarázsos karaokezásra alkalmas videó szerepel.

Sokakat tehát valamiért nagyon éltet az, hogy a film megbukhat - mit ne mondjunk, innen szép nyerni. Valószínűleg tömegek számára lenne elégtétel, ha kiderülne, hogy az új Szellemirtók jól sikerült. Ha pedig sikeres is lesz a film, akkor az további epizódok előtt nyithatja meg az ajtót. Mint korábban ugyanis beszámoltunk arról, a gyártó stúdió feltett célja, hogy egy új, mozis univerzum alapjait tegye le a filmmel. (Itt egyébként meg lehet nézni a 100 leginkább gyűlölt YouTube-videó listáját. Jellemző módon a legtöbb videó női szereplős, ahogy az idei Ghostbusters is, amin persze a rajongói körben tapasztalt "népszerű" hozzáállás ismeretében nem valószínű, hogy bárki is meglepődne. Más kérdés, hogy azért a gyűlölködők a legtöbb videó esetében még így is kisebbségben vannak.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RNDTRMTTM #9
    30 év után a régi gárdával, megvénülve, fáradtan? Biztos jó kis lendületes film lenne belőle. Ez egy másik film más szereplőkkel, ami még akár jó is lehet. Vagy nem, ...de a Star Wars-nál jobb lesz.
  • Zombee #8
    A gyűlölt videó meg relatív. A listavezetőknél rányomott ugyan 6 millió, de van másfél milliárd megtekintésük, szükségszerűek a nagy számok minőségtől függetlenül ott is. Más kérdés, hogy PSY vagy Justin Bieber tényleg szar.
  • Zombee #7
    Vannak képességeik? Kik ezek? Aki meg ismertebb, az egy nulla. McCarthy rém gyenge komikus, hol van ő, vagy bármelyikük Bill Murray-től és Dan Aykroyd-tól?
  • Dagohun74 #6
    +1
  • Cyberdog #5
    Azért akad jó néhány remake, és reboot.
  • Ender Wiggin #4
    Na látod, az egyik probléma a mai hollywooddal, amire ez a film is rávilágított: a klasszikusok felújítása, folytatgatása. Mert a mai agyhalott barmoknak újra szájba kell rágni a falatot, mert a régi verziók trükkjeit, színészeit, de tudod, mit, lehet, hogy már a 80-as évek angolját sem érik fel ésszel. És biztos lehetsz benne, hogy első sorban azokat érdekelte volna ez a film, akik már éltek az régi filmek idején (így viszont marad a kockázat, hogy a mai fiatalok bemennek-e majd erre a négy otromba ripacsra?), de ezzel a vérlázító szarral pont őket (nagy valószínűséggel) vesztik majd el a kasszánál. Minden mást leírt Voltan és Dewri, nem ismételném meg.

    A cikk írójának meg még annyit üzennék, hogy a "női szereplős" kifejezés mennyiben alkalmazható egy női énekes videójára? Nem lehetséges, hogy az utálat nem annak szól, hogy nő az illető, hanem inkább a személyiségének, vagy a zenéje minőségének?
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2016.05.02. 18:31:15
  • Voltan #3
    Nem, a baj itt arról van, hogy minden tisztelet nélkül nyúltak az eredetihez, és felháborítóan szánalmas az, amit eddig lehet látni belőle, a trailer is csapnivaló. Borzasztó. És ezzel nem feltétlenül a szereplőgárda képességeit firtattam.

    Eleve az is borzalmas ötlet, hogy nőkkel cserélik le a gárdát, ja, ja, mocsok hímsoviniszta vagyok. Egyébként szinte tök mindegy, mert a régi szereplőgárda egyet jelent a Szellemirtókkal. A Vissza a jövőbe filmeket se tudom elképzelni Lloyd, vagy Fox nélkül. Persze azt is alighanem előveszik, mintha olvastam volna róla.

    Mindegy. Ez így számomra egy szemét, nem kérek belőle.
  • zetortraktor #2
    Igen, mert még egy nagy kedvencet sem folytattak. Soha, semmikor. És ez az első klasszikus/retró film, amit feldolgoznak. Mondjál még ilyen hülyeségeket.

    Nem mellesleg, ha szerinted a Szellemirtók "igen sok" aktív mozinéző gyerekkorát érinti, akkor lehet, hogy el vagy tévedve a mozis átlagéletkor kapcsán. A bagázsos megjegyzésből pedig arra következtetek, hogy eléggé tisztában vagy Kate McKinnon vagy Leslie Jones képességeivel.

    (Nyilván az egész utálkozásnak ilyen magasztos okai vannak, és nem a fikageneráció fekáliájáról van szó, mint általában a neten.)
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2016.05.02. 17:18:35
  • Dewri #1
    Talán mert a Szellemirtók egy hatalmas "klasszikus"/retró film, igen sok aktív mozinéző gyerekkorát érinti, egyértelmű, hogy egy ilyen bagázzsal instant kuka lesz. Konkrétan én magam se fogom megnézni, még letöltve sem, nemhogy moziban...