Szekeres Viktor

A legnagyobb sztárok az amerikai Életrevalók főszerepében

Alakul az amerikai Életrevalók.

A Deadline értesülései szerint Kevin Hart és Bryan Cranston lehet a főszereplője a The Intouchablesnek, amely a francia Életrevalók amerikai feldolgozása lenne. A régóta tervezet projekt kezdeti szakaszában arról volt szó, hogy Tom Shadyac rendezheti a filmet Colin Firth és Chris Rock főszereplésével, majd Rock kiszállása után már 2 éve Kevin Hart került a képbe. A Variety ezzel párhuzamosan arról adott hírt, hogy Simon Curtis (My Week With Marilyn, Woman in Gold) lehet esélyes a film megrendezésére, vele folytat tárgyalásokat a gyártó. A forgatókönyvet amúgy Paul Feig írta.

Az eredeti francia film a 2012-es év egyik legmeglepőbb hazai sikerét szolgáltatta és megmutatta, hogy csak a szóbeszédnek köszönhetően is érhet el több, mint százezres nézőszámot itthon egy közepesen kezdő, nem popcorn mozis premier. Maga a siker önmagában persze nem megdöbbentő, hogy a 2011-ben bemutatott Életrevalók a remek franciaországi szereplést követően a világ szinte minden országában hatalmasat kaszált, összesen 416 millió dollárt gyűjtött.

Ezért is volt meglepő, hogy Amerikában mindössze 10 millióig jutott, amivel éppen hogy csak bekerült a 25 legsikeresebb idegennyelvű film közé - Amerikában ugyanis a közhiedelemmel ellentétben feliratos filmek is érhetnek el sikert. Tehát nem meglepetés, hogy mér régóta tervbe van véve a remake.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KoLaMan #12
    A sztárság nem feltétlen színészi tehetség függvénye, hanem egy állapot.
    Hogy Kevin Hart és Bryan Cranston mennyire - pláne legnagyobb - sztár, hát nem'tom... Őszintén bevallom Bryan Cranston-ra rá kellett keresnem, hogy kiről is van szó.
    Nem hiszem, hogy egy amerikai feldolgozásnak van értelme ebben az esetben, az eredetit éppen a franciás könnyedsége adta el, ezt egy amerikai feldolgozás megközelíteni sem tudja - pláne nem Kevin Hart-al Omar Sy után.
  • Dynamic #11
    Volt már ilyen. A B13 - A bűnös negyedben amerikai remake-ében nemhogy hasonló volt a főszereplő, hanem konkrétan ugyanaz játszotta, mint a francia eredetit :)
  • xido #10
    Az amcsik kihagyták azt a klassz ziccert,hogy Dustin Hoffmant kérjék fel,pedig még poénként is kiemelték a hasonlóságot az eredetiben...Hart meg..na hagyjuk...
  • Kaslerka #9
    Aki látta a filmet az tudja, hogy nem fekete volt, hiszen a végén ott vannak az "igazi" életrevalók is.
  • Paddy #8
    Eltekintve, hogy az alapötletet nyakon nyomták egy adag liberalizmussal. Azt kevesen tudják, hogy az alapsztoriban a tolószékes segítője nem fekete volt hanem fehér. Abban a filmiparban, ahol a Superman-os Perry White-ot is egy fekete játssza (holott full fehér alapkarakterről van szó) az ilyen pozitív diszkrimináción már meg sem lepődöm.
  • Zombee #7
    Zetorka már csak ilyen. Kicsit többnek látja magát annál, ami.
  • Zombee #6
    Nem kell hájpot meg miegymást belelátni. Szimplán egy jó film.
  • Boresz #5
    öööö
    az egyszerűsége volta miatt is kihívás lesz nekik hidd el
    ...és miért kell ezért bárgyúzni? nekem is tetszett a film,azért mondtam azt hogy nekik magas a laszti,mert itt nem csimbum szuperhősös a sztori
  • ntom #4
    Egyik legtúlhájpoltabb film ever. Max. annak volt az év filmje, aki ezen kívül csak transformerseken + pókemberen él.
  • Zombee #3
    Az Életrevalók egy marha jó film, de nem az összetettségével, szellemi magaslataival vált jóvá. Tulajdonképpen a történet faék egyszerűségű, a két főszereplő és kettejük kapcsolata a film lényege. Az meg nem bonyolult, van egy tolószékes milliárdos, aki felvesz egy utcagyereket ápolónak, mert az figyelembe se veszi az állapotát, sőt poénkodik rajta, nem pedig szánalmat éreztet vele. Lesz kis megsértődés, aztán mindketten sokat tanulnak egymástól, a srácnak egyenesbe jön az élete, a férfi meg még családot is alapít. Egyszerű történet, a tolószékes férfi sem író, csak megírta, ami vele történt, az emberek rákaptak egy pozitív sztorira, a filmnek meg volt egy jó forgatókönyve, és két jó főszereplője. Nem a követhetetlen sztoritól és a bravúrosnak szánt "epic" alakításoktól lesz jó egy film.

    De hogy legnagyobb sztárok? Bryan Cranston sztár? Aligha. Ki az? Kevin Hart sem az, annyira nem nézőcsalogatók a filmjei. Néha a 100 milliót is átlépi, az azért ma már csak korrekt, de nem az a klasszikus sztárság. Jövedelmezőnek jövedelmező a srác a 20-30 milliós költségvetésű filmjeivel.