Szekeres Viktor

A Saul fia újabb országokat hódított meg

A Saul fia kifutotta magát Amerikában, és talán már itthon is, de más országokban még közel sem.

Miután Amerikában premierje 18. hetében 3 ezer dollár bevételt hozott a Saul fia, így növelve az összbevételét 1,76 millióra, mondhatjuk, hogy ott a film kifutotta magát, s a hazai mozis bevételi top10-ből is kiderül rekordot jelentő majd egy év után. Azonban a DVD-megjelenés és a tévés premier előtt még bőven várnak mozis sikeres Nemes Jeles László filmjére, annak pályája még közel sem ért véget.

Romániában például nemrég került bemutatásra az Oscar-díjas dráma, és a napokban a 25 ezret is át fogja lépni az össznézőszáma, ami azért számít nagy szónak, mert az eddigi legnézettebb magyar film Romániában (Valami Amerika) csak 8 246 nézőt érdekelt. Emellett még Olaszországból hallatott magáról a Saul fia, ahol is helyi kiemelt filmdíjak, a David di Donatello-díjak kiosztásán kiérdemelte a legjobb külföldi filmnek járó elismerést.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #20
    Igazából erről van szó. Az embereknek nincs igényük rá, hogy komor hangulatba hozzák őket. És ez független a témájától. Bármely más filmdráma hasonlóan szerepelne. Csak ezt életben tartja a marketing, azokat meg nem.
  • KoLaMan #19
    A Red moziban ingyenes vetítés van, menj el negyedszer is megnézni...
  • Zombee #18
    A szokványos, többnyire esztétizáló alkotások kliséivel szakító, autentikus dokumentumokon alapuló film csupán háttérnek használja a holokauszt témáját. Cselekménye 1944. október 7-8-án játszódik Auschwitz-Birkenauban a Sonderkommandók lázadása idején. Elképzelt főhőse, Saul Ausländer magyar zsidó rab másfél napját mutatja be, aki az egyik krematórium Sonderkommandójának tagja. A tábor többi tagjától hermetikusan elzárt, saját kivégzésüket is minden pillanatban váró munkásokat a nácik arra kényszerítik, hogy részt vegyenek a tömeges megsemmisítés áldozatainak elégetésében és hamvaik szétszórásában. Saul az egyik halott gyermekben saját fiát véli felismerni, ezért elhatározza, megkísérli a lehetetlent: megmenti a gyermek testét az elhamvasztástól, felveszi a kapcsolatot egy rabbival, akivel együtt a hagyományoknak megfelelően, titokban eltemetheti és érte egy kaddist mondathat el. Közben a Sonderkommando tagjai fellázadnak, lerombolják a krematóriumot, ám Saul mindebben nem vesz részt, menekülés helyett megszállottan csak azzal törődik, hogy tervét végrehajtsa és fiának, akiről életében nem tudott gondoskodni, megadja a végtisztességet.

    Szívderítő, többszörnézős film. Na jó, nem, egyszer se. Lehet akármilyen jó vagy rossz, ilyen vidámságra nem áldoznék 2 órát az életemből.
  • lipovics #17
    Én már az egy megnézést is túlzásnak tartom :)
  • fonak #16
    Nem tudom, ez szarkazmus-e, nem láttam, de az alapján amiket hallottam róla, kizártnak tartom, hogy valaki 3x is megnézze, ennyi idő alatt, amióta kijött :D
    Na de persze nem vagyunk egyformák...
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2016.04.26. 07:39:49
  • Gerysama007 #15
    Lényegtelen hogy magyar vagy nem magyar a holokausztos film. Épp elég van már belőle így is
  • lipovics #14
    Saul fiát is van aki rommá fikázza, pl én, ettől függetlenül díjakat nyer. Sorstalanság is nyert díjat. Témaválasztás miatt, mert amúgy szar az is. Meg 2016-ban nem izgatja az embereket annyira, régen volt már.
  • Dynamic #13
    Ja persze, a te világodban lehet, hogy az van, hogy egy holokausztfilmet automatikusan dicsérnek, de itt a valóság az, hogy pl. a Sorstalanságtól sem ájultak el annyira. Volt aki konkrétan rommá fikázta.
  • KoLaMan #12
    Na szóval.
    Románia, 25 ezer néző (lesz majd). Újabb ország meghódítva.
    Olaszországban valami helyi elismerés (nézőszámról nincs adat). Újabb ország.
    Tehát a cím: "Újabb országokat hódított meg". (és újabb balekokat késztet hozzászólásra, mint engem is).
    Ügyes (vagy gusztustalan - attól függ, honnan nézzük).
    Ezt a film témájától függetlenül írom, mert magáról a filmről (ahogy ígértem korábban) nem írok többet (unom már a témát nagyon).
  • Dynamic #11
    Mintha olyan kurva sok magyar holokauszt film született volna.Legalább annyi, ha nem több 56-os film van, az persze senkit nem zavar (nem mintha zavarnia kéne bárkit is).