Szekeres Viktor

Megvan az új Űrszekerek-mozifilm magyar címe

A magyar forgalmazó egy viszonylag papírforma magyar címmel dobta meg az új Star Treket.

Ami eredetiben Star Trey Beyond, az magyarul Star Trek: Mindenen túl lesz, így döntött a film forgalmazója, a UIP-Duna Film - valószínűleg ez alapján ma már senki nem fog asszociálni a Túl mindenen című Vin Diesel-filmre. Azt pedig mondanunk sem kell, hogy továbbra is öröm, hogy a Star Trek-brand van olyan erős, hogy ne kerüljön lefordításra, hiszen az idősebbek még biztosan emlékeznek arra, hogy az első mozifilmek valóban Űrszekerek magyar címmel kerültek bemutatásra.

A Star Trek harmadik részének premierjére 2016. július huszonkettedikén fog sor kerülni. A tét pedig nem kicsi, hiszen Linnek két hatalmas sikerű filmet kell követnie rendezésével. A Star Trek, illetve Sötétségben: Star Trek minden idők legsikeresebb ST-mozijaivá váltak: előbbi Amerikában 258, a világ többi részén pedig 128 millió dollár bevételt termelt, utóbbi pedig hazájában ugyan csökkent egy cseppet (229 milliós bevétel), de nemzetközileg gyarapodott (239 millió dolláros bevétel).

A filmre természetesen, aki számít, az visszatér. Chris Pine, Simon Pegg, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Anton Yelchin és John Cho is szerepelni fog. Az egyik új főszereplőt Sofia Boutella alakíthatja, a fő rosszfiú pedig Idris Elba lesz, de mellette szerepelni fog még a The Raidből, vagyis a Rajtaütésből ismert Joe Taslim is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    HA-HA! Mióta adnak címet az alkotók a filmjüknek? Azt a gyártó adja márkanévként, hogy azzal is a bevételt maxmalizálja. Mint ahogy a legtöbb magyar címet is jóvá hagyja a gyártó stúdió. Bár nyilván javarészt a hazai forgalmazóra hagyják a döntést, ők tudják, hogy milyen néven lehet legtöbb bevételt elérni a filmmel. Még szerencse, hogy nem minden címadás annyit jelent, hogy tükörben fordítanak.
  • kiralysanyi #1
    "A magyar forgalmazó egy viszonylag papírforma magyar címmel dobta meg az új Star Treket. Ami eredetiben Star Trey Beyond, az magyar Star Trek: Mindenen túl"

    Már az is hír, hogy nem adunk más címet egy filmnek, mint az alkotók? :o