Szekeres Viktor

A Star Wars-filmek ismét kiemelkedő nézettséget hoztak a tévében

Egy majdnem 40 éves film került a legnézettebbek közé múlt héten.

Sokan hajlamosak leírni manapság a tévét, illetve a tévés filmnézés jelentőségét, s ilyenkor általában azt szokás mondani, hogy hiány elérhető egy-egy film olyan formában sokak számára, hogy azt bárhol, bármikor meg lehessen nézni, sokan még mindig a tévében sugárzott filmeket szeretik nézni. Akkor is, ha sok reklámszünetet iktatnak a sugárzások közbe - és akkor is, ha olyan alkotásokról van szó, amiket tényleg már mindenki látott.

Az AXN az elmúlt hetekben mindenféle Star Wars-filmet adott, az eredeti és az új trilógia mellett még különféle dokumentumfilmek is adásba kerültek, sőt, nemsokára az egyik animációs tévésorozat is elindul a kábeladón. A legnagyobb sikert a csatorna a múlt héten az eredeti Csillagok háborújával, az Új reménnyel érte el, mely felkerült a hét 50 legnézettebb tévéműsora közé (18-49 éves korosztály), ahová AXN-es műsor tényleg csak nagyon ritkán fér fel. A filmet október 11-én 21:00-tól adták és 346 079-en nézték meg a Nielsen mérései szerint, ami 9,5%-os közönségarányt jelent, azonban nem ez volt a figyelemre méltó adat, hanem az, hogy kereskedelmi korosztály tagjai között a nézettsége 218 353 volt, kiemelkedően jó, 13,8%-os közönségarányt jelentett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #10
    A TV-ben mindig spec edition megy + 40 perc, de nem a + tartalom miatt, hanem annyi a reklám a filmben. És amíg nem HDben sugároz az adott tvtársaság, addig majdnem mindegy, hogy min nézed a filmet CRTn, vagy 4Ks LCD-n.
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.10.15. 12:15:40
  • masuda #9
    Igen, én tv alatt az adókat értettem, amúgy egyet értek veled. Az előtted lévőknek írtam a te posztodra való utalással, csak hülyén jött ki ezek szerint. f(^^,)
  • kjhun #8
    Tudod linkelni?? Elsőre nem találom. Máshol írtak róla. Az FB azért más tészta, a komment rengeteg közé eldugva, a saját hivatalos oldalukon nem lelem.

    Itt és itt is. írnak a technikai hibáról.

    Adtak le olyan doksi filmet, ami eddig nem volt látható magyar szinkronnal?
    Utoljára szerkesztette: kjhun, 2015.10.14. 16:13:48
  • kjhun #7
    A legnevetségessebb?? X tv-adóra várva biztos. Olvass: ...fogom a pent, be az STB-be és nézem...

    Ha, LCD lenne, akkor BD-ről FHD-ban, de csak képcsöves van itthon és elég sok helyen még. Online ilyen HD minőségben aligha nézhetnéd meg. (Kivéve, talán a 2015-ös Digital Edition-t.) Amúgy, gyanítom nem az eredeti-t adták, hanem valamelyik felújított változatot. (1995-97-2004-06, netán a 2011-es verziót.) A retró változat az még CGI/képfelújítás mentes kópia, ami 93-as VHS kiadás és eredeti szinkron. (Van, DVDRIP minőségű szuperszélesvásznú változat is belőle.)
  • masuda #6
    Erről beszéltem én is. Ha valaki meg akarja nézni, számtalan módja van rá, s a tv ezek közül a legnevetségesebb.
  • kalapos01 #5
    Nem szól? Még közleményt is adott ki róla a csatorna. De hol számít ez? Annál nagyobb siker ez. Egyébként a többségnél, vagyis kábelen nem volt semmi gond a filmmel, csak műholdról. Az pedig nem az AXN hibája.
  • kjhun #4
    A legnagyobb sikert a csatorna a múlt héten az eredeti Csillagok háborújával, az Új reménnyel érte el...

    Ja, csak arról nem szól senki se, hogy jó darabig a film helyett csak a feketeséget bámulhatták a nézők. Ami, óriási blama a tv-adó részéről.

    Idézem és Itt is panaszkodnak róla.

    Amúgy meg, ha megakarom nézni a régi trilógiát, fogom a pent, be az STB-be és nézem, az igazi "retró" változatot, a jó öreg CRT-n. :) Semmilyen online, pc-n nézés, bd (láttam, azt is) verzió nem übereli azt a fílinget. És, akkor amikor kedvem szottyan rá, nem vagyok X tv-adó műsoridejéhez kötve.
  • tigeroo #3
    sikeres troll sikeres
  • DantszEE #2
    Ennek a szövegnek mekkora szakálla is van már? És hány morzsával is van tele?
    Ha valaki azért ül le a tv elé, mert egy jó filmet akar nézni (mint ahogy jelen cikk ecsetelte), az miért is titulálható agymosott zombinak?
  • masuda #1
    Mert a tv a sok agymosott zombi igényeit tökéletesen kielégíti..