Szekeres Viktor

Négy reboot a hétvégi magyar mozifilmes toplista élén

Elég egyhangúvá vált a hazai mozinézők ízlése.

Ez sem túl gyakori, de hétvégén a magyarok szinte csak rebootokat néztek a mozikban, tehát adja magát a kérdés: vajon miért vannak egyesek kiakadva a filmes újrák miatt, ha ennyire népszerűek? És természetesen az nem lehet válasz, hogy nincs más, hiszen bőven akadt néznivaló, sőt, minőségi néznivaló is az elmúlt hetek hazai mozifilmes kínálatában.

A hétvégi toplista élén alig 10%-os bevételcsökkenéssel még mindig a Vakáció áll, 10 nap alatt már majdnem 75 ezren nézték meg a klasszikus Chevy Chase-komédia rebootját. A második helyezett A szállító - Örökségről már írtunk korábban, a debütálás közepesen gyenge volt, de a 13 ezer néző nem jelentett bukást. A harmadik helyre egy klasszikus tévésorozat remekül sikerült filmes változata került, Az U.N.C.L.E embere, mely 9 797 eladott jegyet produkált csütörtöktől vasárnapig, amivel már a 72 ezret közelít meg az össznézőszáma, míg a negyedik helyet a Hitman:A 47-es ügynök szerezte meg 9 047 nézővel.

Érdekesség, hogy a rebootok mellett (ezek ugyanis nem remake-ek) az első tízben még folytatás filmek is akadnak (Mission: Impossible - Titkos nemzet, Sinister 2 - Az átkozott ház), valamint egy spinoff, Minyonok címen. A három top10-es eredeti film pedig örülhet, ha hétvégén összesen 20 ezer nézőt érdekelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e98ff #2
    Annyira zseniális, ahogy a tisztelt cikkíró már sokadjára ekézi a saját olvasóközönségét, hogy szar az ízlésük :D
  • Zombee #1
    A Vakáció folytatás.