Szekeres Viktor

Remek lett a Steve Jobs-mozifilm első előzetese

Kijött a Steve Jobs első előzetese és nem okoz csalódást.

Még csak teaser videóról van szó, de már most érezni, hogy a rendező Danny Boyle és a forgatókönyvíró Aaron Sorkin nem hibázott, már ami a Steve Jobs című kvázi életrajzi filmet illeti, melynek tárgya ki más lenne, mint Steve Jobs, az Apple alapítója. A Walter Isaacson könyvén alapuló filmről egy tavalyi interjú alapján azt lehet tudni, hogy rendhagyó módon mindössze 3 jelenetből állna, amelyek valós időben játszódnának - ezekből ismernénk meg az Apple egykori első emberét. A három nagy jelenetre három nagy termékbemutató előtt kerülne sor és a film története 1998-ban zárulna.


A Universal Pictures Amerikában október kilencedikén bemutatásra kerülő filmjében a főszerepet Michael Fassbender alakítja, de a filmben szerepelni fog még Kate Winslet, Seth Rogen, Jeff Daniels, Katherine Waterston és Michael Stuhlbarg is. Az alkotógárdáról pedig elég annyit elmondani, hogy miképp Sorkin, ők is dolgoztak a Mark Zuckerbergről szóló Social Network - A közösségi hálón, ami annak ellenére, hogy sokan elég szkeptikusan közelítettek hozzá, lebilincselő lett, és megszerezte a 2010-es év legjobb filmje címet is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #6
    ha nincs benne egy szuperhős sem, akkor nem érdekel...
  • Karez #5
    pl.:
    Steve Jobs erősen nárcisztikus lelkületű, hatalomra vágyó ember volt. Aki szívesen rúgta be az ajtót, és közölte mindenkivel hogy "amit én mutatok, az lesz a jövő és kész!" .
    Csak ezt az apple fanboyok sose ismerik el, és emiatt is utálják a pár éve vetített Ashton Kutcher főszereplésével készült Jobs filmet, mert ezt az oldalát is megmutatják.
    (amit persze az önéletrajzi könyvében nagyon szépen kivan cenzúrázva, és csak finoman van megemlítve)

    És az ilyenek miatt készül most ez a film is.
    Hogy megsimogassák az elvakult alma tulajokat hogy "amit vesztek, az mind szép és jó. Ne érdekeljen hogy drága és hogy túl van árazva a licenszdíjunk, csak gondolj Steve Jobs-ra milyen zseniális ember volt, miket tett le!" bla bla bla.
    Okés, azt mindenki elismeri hogy zseni volt, letett nagyon sok sorsdöntő új kütyüt az asztalra. De ő se volt egy megváltó, egy szent lélek. Csak egy jó ember, aki próbált pozitív lenni minden esetben. De ha valaki ellene szegült, abba azon nyomban belerúgott és elküldte a francba.
  • verge175 #4
    @enproba:
    A nagyvallalatok vezetoi ritkan pillangolelku emberkek
  • mortep #3
    Minden IT-történelem tematikájú filmet szeretek megnézni. A Social Network alapján valószínűleg egy újabb gyöngyszemmel bővül a gyűjtemény.

    Topic off
    @enproba1: az nem zavar, hogy éppen az ún. személyi számítógéped által becsmérled, amelyik kifejlesztéséhez és elterjedéséhez nagyban hozzájárult? SJ nekem sem éppen szimpatikus de a "leistungot" elismerem...
  • CairoJack #1
    Nem vagyok egy Apple fan, sőt inkább az ellentábor, de meg fogom nézni, mert SJ érdekes karakter, ember volt. Nekem amúgy ez annyira nem ütött. Az Ashton Kutcher-es Jobs pl eléggé tetszett. Eléggé, és jobban is, mint amit ez alapján a trailer, és a színészek alapján várok ettől a filmtől. Meglátjuk.