Szekeres Viktor

Remek előzetest kapott a Babylon 5 készítőjének új tévésorozata

Megérkezett a Sense8 első előzetese.

Június ötödikén mutatja be a Netflix a Sense8 című scifisorozatot, melyet Amerikában, Angliában, Németországban, Mexikóban, Dél-Koreában, Kenyában és Indiában forgattak - lent pedig megnézhető az igen ambiciózus projekt előzetese. A történet középpontjában 8, a világ különféle részein élő ember lenne, akiket egy közös és meglehetősen erőszakos látomás köt össze. A Sense8 ezen emberek egyéni történeteit fogja követni, s természetesen az egyes szálak idővel össze fognak érni. Persze, hogy ne csak ilyen egyszerű legyen a koncepció, lesz egy "entitás", mely össze akarja hozni a Nyolcakat, egy pedig végezni akar velük.


Netflix streamszolgáltató tavalyelőtt jelentette be, hogy szerződtette csapatába Lana és Andy Wachowskit, a Fülledtség és a Mátrix készítőit, egy scifi-sorozat legyártására. Sőt, mi több, a Sense8 címet viselő projekt forgatókönyvírójának sikerült megszerezni azt a J. Michael Straczynskit, akit sokan a Babylon 5 kitalálójaként ismernek, de már jó ideje a képregények világában alkot és jó pár kultikus képregénynek, illetve történetfolyamnak a gazdája.

A sorozat főszereplői Brian J. Smith, Tuppence Middleton, Jamie Clayton, Miguel Angel Silvestre, Tina Desai, Doona Bae, Aml Ameen és Max Riemelt. Mellettük még fel fog tűnni Daryl Hannah, Naveen Andrews, Terrence Mann, Freema Agyeman, Alfonso Herrera, Erendira Ibarra, Adam Shapiro, Ness Bautista ​és Joe Pantoliano.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • molnibalage83 #9
    Hát nem tudom. Engem az efféle trailerrekkel lehet kikergetni a viágból...
  • kvp #8
    Kisse ossze van mosva a scifi mufajta a tortenetben megmagyarazhatatlan alapu (ertsd: vodo, magia, arra repulo ufo, stb.) jelensegekkel. Igy lesz pl. akcio thriller helyett scifi egy filmbol, mert ugy jobban eladhato, aztan a science legfeljebb kimarad, de ha raknak bele eleg fiction-t, akkor ez a nezok jelentos reszenek nem tunik fel.

    Ettol fuggetlenul a sorozat meg lehetne hard science fiction, csak sajnos keves esely van ra. Mondjuk a Babylon 5 tartalmazott azt is eleget, szoval a lehetoseg megvan.

    ps: Idaig sorozatok kozzul csak a Babylon 5-ben lattam a determinisztikus vilag elmeletehez passzolo, paradoxon mentes idoutazast, ami egyetlen ismert fizikai torvenyt sem rugott fel latvanyosan.
  • sirpalee #7
    A sci-fi-nek az is a célja, hogy a jövőbeli technológiák, környezet stb... hatását az emberekre és az emberi kapcsolatokra vizsgálja. Ha valami, általunk még ismeretlen (vagy ismert, de még nem megvalósított) technológia okozza a 8 személy összekapcsolódását, és ennek a hatásával foglalkozik a sorozat, akkor bizony sci-fi.
  • Wittgen #6
    Elég jól néz ki, már JMS miatt is kap a pilot egy próbát, a B5 is már milyen jó kis sztori volt úgy összességében.
  • yesname #5
    A szappanopera meghatározás valóban nem idevaló és most olvasom a fogalmazásom is a leírása közben változott és elég zagyva lett, de amit mondani akartam érthető.
    BSG nagyon jó sorozat volt. ;)
  • Banderas1990 #4
    Részben egyetértek veled. Bár a sci-fi, mint műfaj mára eléggé kinőtte magát, de az előzetes alapján nem egyértelmű, hogy mekkora szerepet fog kapni maga a tudományos-fantasztikus vonal a történetben.
    Még ha így is lesz, lehet belőle valami jó kis kaland, vagy "dráma" sorozat.

    A szappanopera kifejezést én nem szeretem, mert szerintem az emberek túlságosan gyakran és felelőtlenül használják. A szappanopera eltúlzott, gyakran túljátszott, kiszámítható, túl dramatizált, nem túl sok gondolkodást igénylő műfaj (legalábbis általánosítva).
    Ezzel szemben manapság, gyakran minden dráma-jellegű sorozatra rámondják, hogy szappanopera. (Pl. nekem mindig fájt, mikor a BSG-t egyesek "ratyi szappanoperaként" aposztrofálták, ezzel lealacsonyítva az egész sorozatot. )
    Utoljára szerkesztette: Banderas1990, 2015.05.10. 14:32:26
  • yesname #3
    Tudom mi a defíniciója. Ez nem sci-fi. Ismét emberi drámák, sorsok lesznek a középpontban és erről fog szólni, nem a tudományról és fantasztikum lesz előtérben. Csupán egy hátterét adja a képzelet, amiről aztán sem tudományos, sem fantasztiks értelemben el is lesz felejtve a játékidő 99%-ban. Újabb szappanopera ami az emberek lelkéről, sorsáról fog szólni sci-fiként eladva csak azért, mert a háttér csupán spekuláció...
  • MerlinW #2
    De az. Olvass utána a stílus jelentésének.
  • yesname #1
    Ez nem sci-fi.