Szekeres Viktor

Újrakalibrálják a Halloween-sorozatot

Másik irányból fogják megközelíteni a Halloween-sorozatot a 11. epizódban.

Nem remake, nem reboot, de még csak nem is újragondolás lesz az új Halloween-mozifilm "újrakalibrálás", legalábbis ezt a szót használja a The Hollywood Reporter, amikor hírt adott arról, hogy Marcus Dunstan és Patrick Melton fog felelni mindezért. A duó talán a Fűrész-sorozat 4., 5., 6. és 7. részének forgatókönyvéről ismert leginkább, de ők írták a remek A dög című horrort, valamint annak alacsonyabb rendű folytatásait is. Sőt, Dunstan rendezőként is bemutatkozott már, hiszen ő jegyzi a The Collector és a The Collection című horrorokat.

Hogy mindez jó hír-e vagy sem, mindenki eldöntheti magának, az biztos, hogy a legutóbbi Halloween-mozifilm, melyet Rob Zombie vett kezelésbe, nem a megfelelő irány. Mindezt Malek Akkad, a producer Moustapha Akkad fia is megerősítette. Elmondása szerint a terv az, hogy új irányból közelítsék meg a népszerű horrorfranchise-t. A 11. mozifilm szkriptje ennek megfelelően nemsokára el is fog készülni, a határidő éppen Halloween előestéje. Ha pedig minden rendben van a történettel, akkor talán 2016 októberében be is mutathatják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • SecuRicsi #4
    Nem, hanem azt értem korszellem alatt, hogy egy az eredeti előtt tisztelgő remake, ami kellően véres lett ahhoz, hogy a mai, alapvetően gore orientált, eligénytelenedett horror-közeg is befogadja. (Amennyire én tudom, Carpenter is elégedett volt vele.) Ha megnézed Rob Zombie rendezéseit, és nyugodtan vegyük ide a klipeket is, akkor szerintem egy teljes mértékben régisulis rendező, aki maximális tisztelettel állt neki a remake-nek. Az, hogy Neked nem tetszik, nem jelenti azt, hogy szar. Ahogy az, hogy nekem tetszik, nem jelenti azt, hogy jó. Én inkább ettől az újrakalibrálástól félek.
    Plusz itt meg is jegyezném, bár csak érintőlegesen jön ide: a The Lords Of Salem egy szinte tökéletes horror lett Zombie bácsitól, amit pont a nem kommersz volta miatt nem hozott be MO-ra senki.
  • Ender Wiggin #3
    persze, divat lett fikázni. elárulok egy titkot, én nem divatból írom azt, hogy az egyik legszarabb horror volt az első Rob Zombie-féle remake, amit láttam. felesleges is. összehasonlítva az eredetivel meg gyalázatosan dilettáns minden fronton. és elárulnád, hogy mi a korszellem? az igénytelenség?

    az új irány akkor gondolom az lesz, hogy a böszme késes Myers berúgja az ajtót, a babysintér pedig azonnal kinyírja egy szerencsés helyre guruló kézigránáttal.
  • SecuRicsi #2
    Nekem is. Más volt, mint Carpenter zseniális eredetije, viszont teljesen megfelelt a korszellemnek. Csak divat lett fikázni...
  • Wittgen #1
    A Rob Zombie féle film nekem nagyon bejött.