Szekeres Viktor

Tiszta lappal fog kezdeni a Z világháború 2

Nem sokat sikerült kihúzni a World War Z 2 írójából.

A 2013-as év egyik legnagyobb meglepetést mozis bevételek tekintetében a Z világháború (World War Z) okozta, ugyanis a mindenki által temetett, rengeteg produkciós gonddal küszködő film a nagy bukás helyett hatalmas sikert aratott. A 200 milliós film Amerikában 202, a világ többi részén pedig 338 millió dollár bevételt termelt. Nem is meglepő, hogy a Paramount a premiert követően bejelentette, hogy elkészítik a második részt, melyet elvileg 2016-ban mutatnának be.

Azonban mindezidáig semmit sem tudtunk a folytatásról, még arra vonatkozóan sem, hogy kik fognak szerepelni benne. Ugyan sokkal okosabbak most sem lettünk, de a napokban Steven Knight, a World War 2 forgatókönyvírója válaszolt az Indiewire kérdéseire. Az író a következőket mondta: "Gondoltam, miért is ne? Milyen jó móka lesz. De a film nem olyan lesz, mint az előző, tiszta lappal fogunk indítani." Hogy ez pontosan mit jelent, azzal kapcsolatban csak találgatni tudunk, mindössze annyi biztos, hogy a forgatáskezdésre októberben kerül sor, a premierre pedig elvileg 2016 őszén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ostoros #15
    Azért olyan lett, mert féltek, hogy veszteséges lesz ha nem csinálnak valamiféle lezárást. Most persze bánják, hogy rövidre zárták a történetet ezzel a "halálos beteget nem harap a zombi" hülyeséggel.
  • NEXUS6 #14
    Talán 35 percet tudtam végigszenvedni, aztán feladtam.
    A gond az, hogy igazi Z filmhez méltóan a Z és NEM-Z karakterek között nincs semmi lényegi különbség.

    És ez itt a lényeg!
    A zombifilm egy katasztrófafilm? NEM! Egy speciális horror film, egy speciális szorongásról. Miért népszerűek a zombi filmek? Mert az emberek kimondatlanul is egy zombi világban érzik magukat. A zombi az arctalan, rothadó tömeg, ami nap mint nap az életedre tör, nem érdeklik az értékeid, mindenen áthatolva csak egyet akarnak, hogy belépharapjanak, megfertőzzenek te is a zombi tömeg részévé válj. Értelemszerűen bárki egyszercsak zombivá válhat, a kollégád, főnököd, vagy az anyád.
    Mindenkitől félni kell, be kell zárkózni a kis szobába, ahol a fejlett technológián keresztül tarthatod a kapcsolatot a megmaradottakkal.

    Nos aki alapvetően nem fél a tömegben, az embertársaitól az lehet, hogy nem is szeretne olyan világban élni, ahol félni kéne tőlük.
    A zombifilmek ha úgyvesszük, egy intenzív életszemlélet átadásával a leghatékonyabb eszköz arra, hogy a világunkat pár évtized alatt valódi Zombieland-é változtassuk.

    Le a zombifilmekkel!!!
    XD
  • Ender Wiggin #13
    a film sztorija nevetséges, logikátlan katyvasz volt, s a végén lett valamiféle megoldás is a bajra. akkor minek folytatás? pitt által játszott karakterre elég lett volna színészileg egy noname is (akár egy mai, trendi fiatal is, aki azt hiszi, hogy a konditerem helyettesíti a tehetséget vagy a színművészeti képzést), csak akkor nem lett volna eladható az egész.
  • Zombee #12
    Tippre valami konkrétra voltam kíváncsi.
  • ostoros #11
    Hát ez így van.
  • kalapos01 #10
    Jót tenne. Megtette. De Hollywoodban nem szokás a szupersztárt lecserélni a második részre. Ergó: meglepő, ha meg merik lépni.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2015.01.22. 11:44:46
  • ostoros #9
    Ne kötözködj.
    A filmnek pedig nagyon jót tenne, ha teljesen átgondolnák.
    Brad megtette a maga részét, de tényleg felesleges lenne a továbbiakban a karaktere. Marketing szempontból viszont hiányozni fog.
  • cateran #8
    Honest trailers - WW Z......
  • kalapos01 #7
    Tippre nem tetszett neki. De minek ezt számon kérni bárkin is?
  • kalapos01 #6
    Ezt most úgy írtad, mintha felmerült volna, hogy meglepő lenne. Más kérdés, hogy a könyv hogy jön ide?

    Nem mellesleg meglepő lenne, ha Brad Pitt nélkül csinálnák meg. Meglepő és merész, de lehet, hogy nem is tehetnek mást.