Szekeres Viktor

Ismét magyar animáció kaphat Oscart

A Sisyphus, A légy és a Maestro után újabb magyar animáció kaphat Oscar-jelölést.

Az Amerikai Filmakadémia a napokban nem csak az egészestés animációs kategóriában díjra jelölhet filmek címeit tette közre, hanem azokét is, amelyek az animációs rövidfilm kategóriában kaphatnak Oscart. S ezen a shortlisten szerepel Bucsi Réka Symphony No. 42 című filmje is. A Symphony No. 42 azért kerülhetett az animációs előjelölő bizottság elé, mert a Melbourne-ben megrendezésre került filmfesztiválról elhozott egy díjat.


A 26 éves rendező filmjét itthon a Frank kísérőfilmjeként már láthatta a közönség, illetve némelyik hazai fesztiválon is. A Symphony no. 42 rendhagyó narratívát használva, 47 különböző jeleneten keresztül mutat be egy szubjektív világképet. Az asszociációk által összefűzött rövid jelenetek környezetünk irracionális összefüggéseit hangsúlyozzák: szürreális helyzetek ember és természet alkotta dolgok összhatásán alapszanak.

Az Oscar-jelöléseket 2015. január 15-én jelentik be. Az animációs shortlisten a következő filmek szerepelnek még: The Bigger Picture (Daisy Jacobs), Coda (Alan Holly), The Dam Keeper (Robert Kondo és Dice Tsutsumi), Duet (Glen Keane), Feast (Patrick Osborne), Footprints (Bill Plympton), Me and My Moulton (Torill Kove), The Numberlys (William Joyce és Brandon Oldenburg) és A Single Life (Joris Oprins)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #1
    A Maestro-t csak jelölték. Mondjuk az a legjobb az összes közül. :)