Szekeres Viktor

Végre egy sikeres és jó magyar film

A VAN valami furcsa s megmagyarázhatatlan már tízezer néző fölött jár.

Egy valamiben valószínűleg mindenki egyetért: az elmúlt egy-két év magyar filmjei között legalább féltucat nagyon jól, és még ugyanennyi jól sikerült alkotás volt - mind a mozifilmek, mind a tévéfilmek között. Más kérdés, hogy erről csak az tud nyilatkozni, aki mostanság látott legalább 5-6 hazai alkotást, s nem csak a Coming Outra és/vagy a Megdönteni Hajnal Tímeátra váltott jegyet. Hiába kaptak egyes premierek jó kritikákat és díjakat, a hazai közönség csak egy-kettőre bólintott rá. De a két hete bemutatott VAN valami furcsa s megmagyarázhatatlan szerencsére ezek közé tartozik.


A VAN valami furcsa s megmagyarázhatatlant a Cirko forgalmazza és már a nyitóhétvégén 5 486 fizető nézőt jegyezhettek fel, mindezt 22 moziban. Ez, bár nem tűnik soknak, de a magyar filmek között mindenképp kiemelkedőnek számít, az pedig, hogy a második hétvégéjére alig csökkent a bevétele (4 590-en látták), kifejezetten jó jelnek számít a kifutását illetően. A jelenleg a hazai jegyeladási toplista hetedik helyen tartózkodó filmet már több, mint 13 ezren látták itthon és 16 millió forint bevételt termelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #4
    Akkor te is mondj rosszat. Az elmúlt egy-két évben inkább jók voltak, vagy korrektek.

    Ez például jó volt. De jó volt például a Fehér isten vagy a Magyar retro 2, sőt, a Viharsarok is, bár az nyilván megosztja a népet. Holnap kiderül, hogy milyen lett a Délibáb, bár az elég sanszos, hogy ugyancsak jó. A magyar filmes kínálat mostanság elég erős. Ezt csak az nem látja be, aki még mindig a múltban él.
  • Zombee #3
    Mondj már jó magyar filmet abból a sokból! Nem profit, jót! Egyesek hajlamosak a Meseautót is profi produkciónak beállítani. Vonatkoztassunk el a 10 embert érdeklő művészfilmektől, fesztiválra készült drámáktól és hasonlóktól. Hiába díjazza őket a szakma, ha ilyen-olyan okból nézhetetlenek.
    Az imdb 8 milliós költséget ír, azt talán visszahozza majd.
  • zetortraktor #2
    manapság nagyon profi magyar filmek vannak, viszont a régiek rém ósdinak néznek ki, mintha pár amatőr forgatta volna őket. Ég és föld a különbség.
  • TokraFan #1
    "16 millió forint bevételt termelt."

    A beker költség meg volt sacc/kb. 100millió. Üzletileg sikeres magyar film alig van, a legtöbb csak pénzpazarlás, általában adóforintokból. Felesleges az egész, rosszak a színészek, nem tudnak beszélni rendesen, nemhogy játszani. A régi klasszikus filmeket leszámítva, mindig amatőr érzésem van, amikor magyar filmet látok.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2014.11.13. 15:37:28