Szekeres Viktor

A korhatáros Liam Neesontól megijedtek a hazai fiatalok

A tinédzserek zöme inkább nem nézte meg Liam Neeson korhatáros krimijét. Túl sok lett volna nekik?

Hiába volt itthon nagy siker az Elrabolva 2 vagy a Non-Stop, a hazai közönség valahogy megneszelte, hogy Liam Neeson új filmje, a Sírok között közel sem agyatlan darálás, még csak nem is akciófilm. Mi másnak lenne ugyanis köszönhető az, hogy a krimi közepesen gyenge kezdésnek számító 21 110 nézővel és 29 millió forinttal csak a második helyet szerezte meg a hétvégi hazai bevételi toplistán a 30,1 millió forintot bevételező, de egy hajszállal kevesebb nézőt produkáló Harag mögött. (Brad Pitt filmje így már 87 759 nézőnél jár.) Pedig a forgalmazó minden támogatást megadott a filmnek, 46 moziban vetítette. Lehet, hogy a túlzott brutalitás késztette visszahőkölésre a fiatalokat?

A többi premierfilmnek persze még ennyire sem futotta. Az Amnézia Nicole Kidman és Colin Firth főszereplésével például csak 13 188 nézőt érdekelt és a hétvégi negyedik helyet szerezte meg, de még ennél is rosszabbul járt Bill Murray remek St. Vincentje, mely 22 moziban 2 803 fizető nézőt mozgatott meg, ami azt jelentette, hogy a legjobb tízen kívül startolt. James Gandolfini utolsó filmes munkája, a sokkal jobb sorsra érdemes Piszkos pénz pedig még gyengébben debütált, 17 moziban 2 376 eladott jegyet regisztráltak rá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #2
    de 100x inkább ez, mint még egy szuperhős-film
  • Major #1
    Pont ennél a fimnél felesleges volt a 18-as karika. Volt benne egyáltalán olyan tartalom, ami indokolta volna? Egyszerűen pocsék a film, és a sok negatív kritikát szerencsére sokan olvasták.