Szekeres Viktor

Az év legjobb előzetese csupa teltházas előadást hozott

Idehaza csak januárban láthatjuk a Birdmant, mely remekül debütált Amerikában.

Zseniálisan debütált Amerikában az év egyik legjobban várt filmje, a Birdman - nem véletlenül írtuk tehát azt a Michael Keaton főszereplésével készült alkotásról korábban, hogy az év egyik legjobb előzetesével rendelkezik. A filmet mindössze New Yorkban és Los Angelesben mutatták be 4 kópián, de így is 424 ezer dollár bevételt hozott három nap alatt, ami 106 ezer dolláros vásznanként bevételt jelent, ami minden idők 8. legjobb vászonátlaga az élőszereplős filmek esetében, de ha a Disney 1-2 moziban adott animációs bemutatókat is számítjuk, akkor is a 18. legjobb debütálásról beszélhetünk.


Nem túlzás tehát azt kijelenteni Ajandro González Iñárritu rendezéséről, hogy állandó telt házak mellett volt látható-kérdés, hogy országos terjesztésben mennyire lesz sikeres, hiszen egy hollywoodi szatíráról van szó, mely a Broadway környékén játszódik, vagyis pont a vetítéseknek otthont adó két város közönségét szólította meg elsődlegesen. De ha jól sikerül a széles körű terjesztésre való átváltás, akkor ilyen kezdéssel a Birdmannek jó esélye lehet akár az 50 millió dolláros amerikai bevétel elérésére is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aldo Moro #1
    Madárember, hangyaember, vasember, alamóniumember, körömcsipeszember. Örülni kell, ha néha csinálnak egy normális filmet.