Szekeres Viktor

Megvan, miről fog szólni az első magyar időkavarásos thriller

Nem túl gyakran látunk időutazást felhasználó magyar filmet, de a Hurok ilyen lesz.

Némiképp az Idétlen időkigre hajazó filmet készít Száraz Dénes főszereplésével Madarász Isti. A Hurok a rendező elmondása szerint nem is annyira időutazós film lesz, hanem inkább időkavarós thriller, ami mindenképpen biztatóan hangzik, hiszen sem a thriller műfaja, sem az időutazás alkalmazása nincs túlreprezentálva a hazai filmgyártásban. Száraz mellett még olyan színészek szerepelnek a filmben, mint Martinovics Dorina, Hegedűs D. Géza és Anger Zsolt. A hír apropója egyébként a mellékelt kép, mely a forgatásról érkezett, s ez bizonyítja, hogy bizonyos a kaszkadőröknek is lesz dolga a Hurok munkálatai során.


A Hurok hivatalos szinopszisa a következő:Ádám illegális gyógyszerkészítményeket csempész megbízói számára külföldre, de most azt tervezik barátnőjével, Annával, hogy az aktuális szállítmánnyal együtt megszöknek és új életet kezdenek. Az indulás reggelén azonban a lányról kiderül, hogy terhes, ezért Ádám úgy dönt, hogy Annát hátrahagyva, egyedül utazik el.
Ez az első rossz döntése, de talán emiatt kezdődik el minden. Anna nemsokára gyanús körülmények között, Ádám szeme láttára lesz közlekedési baleset áldozata. A lány halála előtt megpróbálja figyelmeztetni a fiút, de az már hiába menekülne, megbízói gyorsan megtalálják és hamarosan ő is golyóval a szívében végzi.
Ez azonban még nem a film vége. Ez az eleje. Hamarosan újra látjuk Ádámot, aki éppen külföldre szökne, de a szeme láttára hal meg a barátnője egy gyanús közlekedési balesetben. A fiú tudja, hogy menekülnie kell – újra meg újra, ki tudja, hanyadik alkalommal – de azt is érzi, hogy valami nem stimmel. Lassan rádöbben, hogy beleragadt valamibe, ami nem ereszti és minden ügyességére és bátorságára szüksége lesz, hogy kitörjön belőle.
Ebben a Möbiusz szalag-szerű thrillerben, ahol a kezdet és a vég fogalmai értelmüket vesztik, Ádám újabb és újabb esélyt kap, hogy helyrehozza a hibáit, hogy fejlődjön, de az új lehetőség mellé nem jár tiszta lap. Így miközben a saját és barátnője életét is próbálja megmenteni, nem csak az üldözőivel kell leszámolnia, de korábbi döntéseinek a következményeivel is szembe kell néznie.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TokraFan #4
    Star trek, Stargate sorozatokban 20éve megjelent ez a sztori, lényegesen jobb köntösben.
    Micsoda fantázia...
  • RAZOR27 #3
    milyen eredeti......
  • Gab0523 #2
    Ahahahaaa...
    Edge of Tomorrow (A holnap határa), kiskorú kiadásban.
  • endrev #1
    Érdekesnek hangzik. :) Csak ne a semmitmondó magyar forgatókönyveket meg dramaturgiát (meg operatőri munkát) tegyék mögéje, alája... Várós.