Szekeres Viktor

Rebootot kap a Tudom, mit tettél tavaly nyáron

Újraindítják a kilencvenes évek egyik nagy horrorsikerét.

A Sony Pictures azt tervezi, hogy újraindítja népszerű tinihorror-sorozatát, a Tudom, mit tettél tavaly nyáront (I Know What You Did Last Summer). A rebootként emlegetett filmre ráadásul jobban illik az adaptáció megjelölés, hiszen a készítők szándéka az, hogy visszanyúljanak az 1997-es film alapanyagáig, Lois Duncan 1973-as regényéig. Az mindenképp biztató a projekttel kapcsolatban, hogy a forgatókönyvet az a Mike Flanagan fogja írni a Deadline információi szerint, aki az idei év legjobb horrorját, az Oculust írta és rendezte.

Mint ismeretes az eredeti Tudom, mit tettél tavaly nyáron 1997-ben Sarah Michelle Gellar, Jennifer Love Hewitt, Ryan Phillippe és Freddie Prinze, Jr. főszereplésével aratott nagy sikert (125 millió dollár bevétel világszerte), hogy 1998-ban a túlélők visszatérjenek egy folytatásra, a Még mindig tudom, hogy mit tettél tavaly nyáronra (I Still Know What You Did Last Summer). Ezt követően 2006-ban még készült egy szigorúan csak videós megjelenésre szánt harmadik rész is, az Örökké tudom, mit tettél tavaly nyáron (I'll Always Know What You Did Last Summer), de abban már új színészek szerepeltek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #9
    Minden egyes rebúútal, rimékkel, csökken az esélye egy új, jó filmnek, mert ezekre megy el a pénz. Ráadásul megint egy nem túl régi filmről van szó, amiben a kor ifjú sztárjelöltjei játszottak. Más kérdés, hol vannak azóta, de ma nem is találni ilyet se.
  • StoneCold7 #8
    És mi ez a hiszti, hogy ha valakinek nem tetszik egy komment akkor ne nézzen valamit? Te meg a kommentre ne reagálj ha nem tetszik és kerüld el... Persze mindenre a megoldás, hogy ha nem tetszik ne nézd... De attól még mindig gyászos a helyzet.
  • madox007 #7
    "És a vélemény meg a seggjuk összefüggése." neked nem húzta alá pirossal a helyesírás figyelő (vagy mi a tökömnek hívják.. :D)? XD na mind1 az egyébként amit mondani akartál igaz.. a fent említett mondat akár az első kommentre is vonatkozhatna... és akkor nem indult volna vita. :P valóban... megnéztem pár angol- amerikai fórumot.. vegyesek voltak. volt aki ellenezte. valóban..
    Utoljára szerkesztette: madox007, 2014.09.18. 15:39:36
  • Macropus Rufus #6
    hiszti ide, hiszti oda, ezek a reboot-ok remake-ek és társaik azt jelentik, hogy hálivúdnak elfogyott az 5lete. Nincs illetve baromi kevés új film készül, viszont kell a bevétel. Ekkor hozzá nyúlnak régi filmekhez. Túlképpen új filmet nem fogunk látni, csak egy létező sztorit írnak újra. A látvány biztosan jobb lesz, a többi meg nem biztos.
  • Ender Wiggin #5
    @peeet: +1

    @madox: Mindegy egyes reboot egy kalap szar, összehasonlítva a korábbival (nem mintha a Tudom, mit tettél tavaly nyáron jó film lett volna). Amennyiben az ellenérzések kifejezése "óbégatás", akkor szerintem a nemtetszését kifejező ember leoltása méginkább az. Tudod, szólásszabadság, migyemás. És a vélemény meg a seggjuk összefüggése...Szerinted csak a magyarok tiltakoznak a rebootok ellen? Javaslom, hogy mássz ki a barlangodból. De akár össze is bútorozhatsz zetorral. :-)

    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2014.09.18. 14:44:27
  • madox007 #4
    a hiszti attól még hiszti.. én is osztom zetortraktor véleményét.. Nem érdekel? vagy feleslegesnek tartod? rendben . akkor fogod magad és elkerülöd a filmet.nem a neten óbégatsz h minek??? (nem személyeskedem, általánosan mindenkire gondolok) de a magyarok általában ehhez vannak szokva... a pesszimista óbégatáshoz és a "nekem semmi sem elég jó " hozzáálláshoz. Az eredeti tudom, mit tettél.. számomra kedves emlék a fiatal éveimből. nekem nem szar film, hanem egy klasszikus slasher a szolidabb fajtából. a főszereplő színészek sorsát -ha nem is szorosan, de minimum abban, hogy mit forgatnak mostanság- követem. Nem tetszik, nem nézed. örök érvényű kijelentés szerintem. arra meg hogy "amennyiben nem fos filmek újra és újra feldolgozását rebootját ontaná a filmipar...." az a válaszom hogy a 90-es évek tinihorrorjaiból a sikoly mellett a Tudom, mit tettél... volt a másik amit a mai napig emlegetnek... a film címe szállóige lett, sokszor újság cikkek címébe bújtatják a "tudom mit....." utalásokat a cikkhez igazítva... a filmnek még mindig nagy a rajongó tábora, ergo pénz forrás a gyártónak. nem kell azon fenn akadni hogy rebootot kap.. én várom. kiváncsi vagyok mit kezdenek vele.. ha a regényig visszanyúlnak (amitől a film elég rendesen elrugaszkodott, hiszen a regényben nincsenek gyilkosságok úgy tudom) akkor sok irányban elindulhatnak és akár még egy újfajta megközelítést is kaphatunk...
    Utoljára szerkesztette: madox007, 2014.09.18. 13:37:45
  • zetortraktor #2
    Mi van mostanság ezekkel a hisztikkel? Ha zavar, akkor nem nézed meg, ennyire egyszerű. Annak készül, akit érdekel. Hadd csinálják.