Szekeres Viktor

Rekordidő alatt készülhet el A Da Vinci-kód 3

Meglehetősen erőltetett tempóban fog készülni a legújabb Dan Brown-adaptáció.

A Deadline értesülései szerint jövő tavasszal, egész pontosan áprilisban kerülhet sor Ron Howard harmadik Dan Brown-adaptációjának forgatására. A Da Vinci-kód és az Angyalok és démonokat követő harmadik Brown-film, az Inferno főszereplője ismét Tom Hanks lenne, de arról, hogy a Robert Langdont alakító színész partnereinek kiket képzeltek el, egyelőre még nem szól a fáma. A hírben az az érdekes, hogy a film premierjét december 18-ra tervezik, ami azt jelenti, hogy alig több, mint fél év alatt kell elkészülniük a filmeseknek.

Az Inferno Dan Brown negyedik Langdon-könyve a sorban, és a hivatalos hazai kiadás szinopszisa így szól: "Keressetek és találtok."
Ez a bibliai idézet visszhangzik Robert Langdon, a Harvard jeles szimbólumkutatója fejében, amikor felébred egy kórházi ágyon, és nem tudja, hol van és hogy került oda. Arra a morbid tárgyra sincs magyarázata, amelyet a holmija közt eldugva találtak.
Langdon az életéért menekül egy őrült hajsza során Firenzén át, egy fiatal orvosnő, Sienna Brooks társaságában. Csak úgy szökhetnek meg ismeretlen üldözőik elől, hogy Langdon beveti ismereteit a történelmi homlokzatok mögött rejlő titkos átjárókról és ősi rejtelmekről.
Egyedül Dante sötét, monumentális remekének, a Pokolnak néhány sora vezérli őket, amelynek segítségével megfejthetik a reneszánsz legünnepeltebb műveinek - szobroknak, festményeknek és épületeknek - mélyén rejlő kódokat, hogy eljussanak egy kirakós játék megoldásához, melynek révén talán elháríthatják a világot fenyegető félelmetes veszélyt...
A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye; lélegzetelállító versenyfutás az idővel, amely már az első oldalon rabul ejti az olvasót, és el sem ereszti a befejezésig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gothmog #7
    A neves szimbolikakutató saját szaktudására hagyatkozva az életéért menekül egy nővel.
    Asszta mekkora sztori, ezt még sohasem láttuk eddig, de tényleg. Én még azt a korszakalkotó ötletet is el tudnám képzelni, hogy a történet egy pontján kiderüljön: senki nem az akinek látszik. Hű, az aztán tényleg nagyot ütne...
  • Zombee #6
    Az egy béna sztori volt, lehetetlen lett volna jó filmet csinálni belőle.
  • BrockSamson #5
    Probalkoztam vele, eloitelet nelkul, de a prozaja hitvany, igy nem birtam sokaig. A filmek, aranylag nezhetoek voltak.
  • Frekvency #4
    már a "2" is rohadt fárasztó volt a hiperszuper konspirációs titokzatosságaival meg a sok komor tekintettel. Annyira átjön már a civilizációnk kultúrális válsága hogy csak a hülye nem látja, hogy kimerült a szellemi kapacitás. Nincsenek új témák, nincsenek új ötletek, semmi nincs már csak a rég kitalált dolgok ismétlése. Azt hisszük hogy a világ halad, mert a mikroelektronika behülyíti a népeket de valójában semmit sem haladunk előre, zsákutca az anyag öntudatra ébredése...
  • Ender Wiggin #3
    Kevés helyszínen játszódott, ez könnyít a dolgon. Sajnos DB nagyon rossz író. Minden regény azonos sablon alapján készül. Jó, hogy az Elveszett Jelképet kihagyják, mert az mindenk idők egyik leszarabb könyve. Nem csak DB-től.
    Egyébként tényleg, mi a szar ez a Da Vinc-Kód 3 duma?
  • Zombee #2
    Da Vinci-kód 3. Erről le kéne szokni. Még Da Vinci-kód 2 sem volt. Az Angyalok és démonok meg olyan szar volt filmen, hogy könyvben sem izgatott, a sztorival alapjaiban volt bajom. A Da Vinci-kód még nézhető volt, bár a könyvhöz az sem hozta meg a kedvem.
  • Teppik Amon #1
    a könyv az nagyon jó volt. Jól ír az ürge.