Szekeres Viktor

Folytatódik a The Expendables 3 vesszőfutása

Az új The Expendables tíz nap alatt sem érte el az előző részt nyitóhétvégén termelt bevételét.

Azt már elkönyvelhettük, hogy pocsék nyitást produkált Amerikában a The Expendables - A feláldozhatók harmadik része. A 15,9 millió dolláros nyitányt követően a második hétvégére az akciófilm nézőinek 58,4%-át vesztette el az első becslések szerint, így 6,6 millió dolláros bevétellel a hetedik helyet szerezte meg a legfrissebb bevételi toplistán. Ezzel a film 27,5 milliós amerikai bevételnél jár, vagyis még 10 nap alatt sem érte el azt a 28,5 millió dollárt, amennyit a második epizód egyetlen hétvége alatt bevételezett.

Némiképp vigaszt jelenthet a Lionsgate stúdiónak, hogy nemzetközileg még van esély az elfogadható szereplésre, bár az nem valószínű, hogy ismét növekedne a bevétel (az első rész Amerikán kívül 171, a folytatás 220 millió dollárt termelt). Angliában például a harmadik rész 2,8 millió dolláros nyitóhétvégével kezdett, ami nem sokkal maradt el a második epizód 3,1 milliójától, bár az is igaz, hogy például Ausztráliában, Spanyolországban és Mexikóban majdnem 50%-ot esett vissza a nyitóbevétel az előző felvonáshoz képest. A mostani hétvégéig a film nemzetközileg 21,5 millió dollár bevételt hozott, de ez még jócskán növekedni fog, hiszen elég sok piacon még csak ezek után kerül sor a premierre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AZUL #9
    érdekes én láttam mindent... a Bourne filmekben ellenben, nna ott rángatják a kamerát rendesen...

    régebben nem voltak ilyen filmek, amiben ilyen mennyiségben s élethűen vizuálták a fröccsenő vér látványát... legalábbis nekem nem rémlik ilyen film.
  • zetortraktor #8
    Bocs, hogy elvettem a macidat, csak feltételeztem intelligensebb vagy.

    Nézd meg az első részt, az akció közben folyton rángatják a kamerát, hogy minél kevesebben lehessen látni. Nincs ezzel semmi baj, de ez nem retro.

    "amúgy mégis milyen vérrel nyomták volna teli? hm?"

    Hmm. Hmm. Lelkem. szerinted csak számítógéppel oda rajzolt vér létezik? Ha retróra mentek volna, akkor nem spórolnak ilyesmin, hanem úgy csinálják, ahogy annak idején.
  • AZUL #7
    a szemedet rángatták te agyatlan... amúgy mégis milyen vérrel nyomták volna teli? hm?
  • Narxis #6
    Ez tipikusan az a film amiből 1 bőven elég.
  • zetortraktor #5
    Az elsőben nem sok retró volt azzal, hogy összevissza rángatták a kamerát és telenyomták CGI-vérrel.
  • AZUL #4
    az első az teljesen retro cool akciófilm volt nyers brutalitással, kevés poénnal. a második más vonalat vett fel. maradt a nyers brutalitás, de jóval többb geg és poén lett belefűzve, érekes módon még működött is. most megint új vonalat akartak fogni, hiányzik a nyers brutalitás, a vér, ami a sava borsa volt a filmnek... a poénok megmaradtak, de már erőltetett... én kicsit csalódtam a filmben, de ettől még tuti nézni fogom párszor, mert még így is mérföldekkel jobb mint a mostani mozik java... gizda vámpiros, meg farkasos, meg mittomén milyen ákcijjóknál...
  • bgtm #3
    Szerintem ezen nincs mit csodálkozni. Az első rész egész jó volt, sikerült elkerülni a legrosszabb kliséket, amik a második részbe mind belekerültek. Ezek után mit lehet várni a harmadiktól?
  • zetortraktor #2
    Nem az a baj, hogy nem nézhető (mondjuk rég rossz, ha egy film csak "nézhető"), hanem az, hogy eleve meg sem nézik, mert nem érdekli őket.
  • a.carkey #1
    Szerintem nézhető volt.