Szekeres Viktor

Elkezdtek a népek vallásos filmeket nézni

Lehúzó kritikák, negatív nézői vélemények és hatalmas bevételek az idei vallásos filmek kísérői.

Amerikában a vallásos közönséget megcélzó filmek a szökőévenként egyszer előforduló kivételektől eltekintve mindig csendben szerepelnek, bezsákolnak 10-20 millió dollárt, nem kavarnak nagy port. Idén azonban hatalmas meglepetésre több vallásos tematikájú film is tarolt. És ezúttal legkevésbé a Noéről (Noah) van szó, mely eleve blockbusternek készült és Amerikában már 99 millió dollárnál tart.


A sort az Isten fia (Son of God) nyitotta meg, melyet a 10 részes The Bible című minisorozatból férceltek össze. A mindössze a vágási költségből "előállított" film 25,5 millió dollárral debütált a mozikban és nagyjából 60 milliós összbevétellel fog zárni Amerikában.


Ezt követte márciusban a God's Not Dead, mely ugyancsak rettenetesen olcsó volt, 2 milliós büdzséből forgatták és bár csak 9 millió dollárral kezdett, az érdeklődés iránta szokatlanul lassan csökken, így már 55,5 millió dollárnál tart, s el is érhet könnyedén 60 millióig.


Az áprilisi, 12 milliós költségvetésű Heaven is for Realnek pedig két és fél hét alatt már meg is van a 60 millió dollár a 22 milliós kezdést követően, s a végeredménye Amerikában akár 80-90 millió közelében is lehet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • scagnetti #7
    Axlkenobi

    Kifejtenéd bővebben?
  • Narxis #6
    Inkább elkezdtek vallásos filmeket készíteni.
  • zola2000 #5
    Nem, minden állatból csak egy pár maradt meg, míg emberből az egész család megmaradt.
  • MasterMason #4
    Amennyiben mint mesékre tekintünk ezekre a filmekre akkor azt mondom, hogy ott a helye ezeknek a vallásos filmeknek a fantasy filmek között, bajom csak akkor van, ha konkrétan az ilyen héber bibliából származó mesékre akarnak társadalmat építeni.

    Ugye a héber bibliák mindegyike így az újszövetség is tele van embergyűlölettel, noé is arról szólt, hogy az egymásra vadászó, egymást szőröstül bőröstül megzabáló állatok jók és túlélésre érdemesek, ellenben az ember mennyire rossz és gonosz. Dögöljen meg hát mind megérdemelten, egy kollektív büntetés keretében.
  • Zombee #3
    Ezek a hites filmek rettenetesek. Nem a vallás a bajuk, hanem az a cukormázas ájtatosság. Volt szerencsém régebben látni ilyet, szemét az összes.
  • Axlkenobi #2
    Szerencsére te rettentően "felvilágosultnak" és iskolázottnak tűnsz.
  • scagnetti #1
    "Elkezdtek a népek vallásos filmeket nézni "

    Inkább úgy kellene hogy hangozzon a fenti cím hogy: Továbbra is nézik az agy mosott amerikaiak a vallásos filmeket.