MTI

Filmtrilógia készül Harry Potter tankönyvéből

Filmtrilógia készül a J. K. Rowling nagysikerű Harry Potter-sorozatának világához tartozó Legendás állatok és megfigyelésük (Fantastic Beasts and Where to Find Them) című fiktív tankönyvből.

A 2001-ben megjelent kötet eredetileg az ifjú varázslótanonc egyik tankönyveként szerepelt a Harry Potter-regényekben. Az angol írónőt a Warner Bros. filmstúdió vezetője, Kevin Tsujihara győzte meg, hogy dolgozza át filmvászonra a művet - adta hírül a BBC News. Tsujihara a múlt héten mondta el a The New York Times című lapnak, hogy háromrészes mozifilm készül a könyvből, amely a legendás bestiákért rajongó Göthe Salmandert követi nyomon. (Rowling neve nem is került fel a könyv borítójára, mert az írónő Salmandert tüntette fel szerzőként, hogy még hitelesebb legyen a fiktív tankönyv.)

Rowling szerint a New Yorkban játszódó történet se nem folytatása, se nem előzménye a sorozatnak, hanem Harry Potter "mágikus világának kiterjesztése". Az írónő tizenkét nap alatt készült el a film forgatókönyvének vázlatával. Az először 2013 szeptemberében beharangozott projekt producere a Potter-mozikat is jegyző David Heyman lesz, aki a közelmúltban többek közt a Gravitáció című alkotás munkálataiban vett részt. "Mindig is azt mondtam, hogy kizárólag akkor látogatnék vissza a mágikus világba, ha olyan ötletem támadna, amely tényleg izgalomba hoz, és ez most pont olyan" - nyilatkozta Rowling a film tavalyi bejelentésekor.

Az írónő a Harry Potter-könyvsorozat negyedik és ötödik kötetének megjelenése között vetette papírra a fiktív tankönyvet, amely a történet szerint hetven évvel az ifjú varázslótanonc felbukkanása előtt íródott. A Legendás állatok és megfigyelésük mellett Rowling Harry egy másik tankönyvét is kiadta A kviddics évszázadai (Quidditch Through the Ages) címmel. A köteteket a Bloomsbury Children's Books 2001 márciusában publikálta, és a vásárlásokból befolyt összeggel a Comic Relief nevű alapítványt támogatták. Szintén a regényfolyamhoz illeszkedve látott napvilágot a Bogar bárd meséi (The Tales of Beedle the Bard), amely 2008 decemberében került a boltok polcaira.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #5
    Úgy fognak, ahogy bármilyen történetet kitalálnak. Csak annyival könnyebb lesz, hogy míg az új sztoriknál nincs semmi megadva, nulláról indulnak az írók, itt van egy világ és egy könyv pár lénnyel. Innentől kezdve ezer meg ezer sztorit írhatnak totálisan véletlenszerűen.
  • hgaben90 #4
    Érdekel, hogy fognak e köré történetet kitalálni. Ez a könyv egy adatbázis, minden sztori nélkül.
  • Sliderx #3
    Nem értem. Nektek nincs fantáziátok? Szerintem remek történeteket lehet a lények felkutatása köré szőni. Simán össze tudnak ebből hozni egy új eposzt, csak megfelelő stáb kel hozzá és nem kevés pénz.
  • Macropus Rufus #2
    kíváncsi leszek, hogy ez a könyv inkább mese vag yinkább horror lesz.
    Ui. a Herry Potter 2. részétől nem igazán nevezhető gyerekmesének.
    A filmeken (+ a könyven is) érezni/látni, hogy az első rész volt az ami kifejezetten gyerekeknek készűlt. A második rész már rendelésre. És így tovább.
    Gy.k. a második rész pókos jelenete pont elég volt ahhoz, hogy a haverom gyereke ne akarjun egyedűl aludni.
    A fenti könyvből készíteni filmet marhaság. Ez olyan mindha a Kisállat határozóból csinálnának egy 2 órás fantazi filmet. Mondjuk úgy, hogy van némi köze a filmhez, de nem sok. Máskülönben egy biológiai órán vennénk részt, ahhol különleges mumusokkal találkozhatunk, sztori nem lenne jelezve.
  • Cickány90 #1
    Azt kötve hiszem, hogy a könyvből készül, mivel az csak leírásokat tartalmazott az állatokról.