Ötvös Tibor

A hét legjobb Star Wars játék

A Star Wars játékok már elég régóta meghatározó szerepet töltenek be a játékiparban és épp ezért ideje volt, hogy valaki összeállítsa a legjobb Csillagok háborúja játékokat.

Az utolsó, hetedik helyen a LEGO Star Wars II: The Original Trilogy áll, mely egyedi játékmenetével és aranyos megoldásaival rögtön kedvence lett a legtöbb rajongónak. Az eredeti trilógiát feldolgozó rész amolyan vízválasztónak is tekinthető, hiszen eme cím sikere vezetett oda, hogy több franchise is megjelenhetett a Lego logója alatt.

A Star Wars: Tie Fighter egy '94-es klasszikus, mely a rajongók szerint minden idők legjobb űrszimulátora. A filmben látott harcokat remekül ültette át a képernyőkre a játék, melyben ráadásul a rossz oldalon álltunk és egy Tie Fighter fülkéjében irthattuk az X-szárnyúakat és társaikat. Időtálló klasszikus, saját listánkon előrébb lett volna a helye.



Az ötödik helyre került a Star Wars: Battlefront II, mely megjelenésekor nem számított szépnek vagy könnyen játszhatónak: a kiegyensúlyozottsággal nagy baj volt, a grafika kimondottan gyengének számított és az MI sem volt egy agytröszt. De multiban, társakkal játszva 2005 egyik legjobb élményét nyújtotta, főleg a Conquest mód.

A Star Wars Rogue Leader: Rogue Squadron II egy GameCube exkluzív cím volt, mely azonban messze az akkori generáció legszebb játékának számított és sokan minden idők legjobb Star Wars játékának tartják a Factor 5 alkotását. Ez köszönhető volt annak, hogy a játékmenet nagyon jól sikerült és a hangulat is az egyik legjobbnak nevezhető.



A harmadik helyen személyes kedvencem, a Jedi Knight II: Jedi Outcast található (valódi nevén Star Wars Dark Forces III: Jedi Knight II: Jedi Outcast), mely visszahozta a reményt, hogy lehet egy épkézláb akciójátékot készíteni a Messzi-messzi galaxisban. Előtte ugyanis a Dark Forces illetve a Dark Forces 2: Jedi Knight is elbukott, így a harmadik személyes nézőpontra való váltás nagyon jó ötletnek tűnt és remekül be is vállt.

Meglepetésre a magazin az 1983-as Star Wars árkád változatát tette a dobogó második fokára, mely még elég kezdetleges grafikával bírt. Ennek ellenére a program nagyon sikeres lett és minden Csillagok háborúja rajongó kipróbálta. Igazi klasszikus, de az első helyezettel nem vehette fel a versenyt.



Ami egyébként nem más, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic első része, mely valóban minden idők egyik legjobb - nem csak Star Wars, hanem RPG - játéka is. A 2003-ban megjelent BioWare alkotás a mai napig kötelező darab minden Csillagok háborúja fan számára és a rajongók bizony türelmetlenül várják az esetleges harmadik részt - mely állítólag meg is jelent a The Old Republic képében.

Őszintén szólva akadnak programok, melyeket hiányoltunk a listáról. Itt van mindjárt a Rebel Assault II: The Hidden Empire, mely korának egyik leghangulatosabb alkotása volt vagy a Star Wars Episode One: Racer is felkerülhetett volna.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Charles #23
    A Republic Commando nekem is hiányzott a listáról, már csak azért is ,mert egyedi a játékmenete.
    Viszont KOTOR mindenek felett!!!
  • Daell Drow #22
    1. Kotor ez nem kerdes
    2. Republic Commando ezt meg furcsalom hogy nincs a listaban, meghatarozo jatek nalam.
    3. Jedi knight 2 jedi outcast.
  • mad mind #21
    Azért az túlzás, hogy az SWTOR lenne a Kotor3.
    Mondjuk nekem is a Tie fighter az első, annak ellenére, hogy jobban kedvelem az rpg-ket.
  • Merces #20
    nekem speciel a Total Commander jön be ,sokat játszom vele
  • crosscut #19
    A kedves cikkíró gondolja, úgy hogy a Dark Forces illetve a Jedi Knight elbukott volna?
    Elég butaság ezt így általánosan írni, valóban kapott a Jedi Knight rossz értekelést anno (ha jól emlékszem 576 újságban valami 70 százalék körüli értéket kapott) de a többség "+" fogadta. Nekem mindkettő játék nagy kedvencem, és nem azért mert star wars univerzum.
    Az újabbak annyira nekem nem tetszettek már (Outcast, Academy)
  • Zero 7th #18
    Ja, az idóta, nulla hangulatú, halálunalmas DROIDOK elleni háborút. Hát köszi, akkor inkább megnézem még kétszer a IV-VI-ot.
  • Skynet #17
    1. X-Wing Alliance (és a többi xwing,tie ighter game,de az alliance a legjobb)
    2. Kotor 1-2
    3. Jedi Knight 2
  • Ayma #16
    KOTOR mindenek felett. Első hely szerintem is jó.
    Nálam második helyre az űrszimulátorok kerülnek, pár joy-t ott is szétszagattam maikor nem fordult úgy a gép ahogyan kellett volna:D:D
    Galaxiesről nem tudok nyilatkozni, személy szerint ne mpróbáltam, asztali RPG/SW fan haverok szerint jobban jártam wowal:D
    SWTOR sztoriorientált fejlődése viszont nekem nagyon bejövős, csak még bugos "kicist" a gém.
  • Woodsnail #15
    Úú a Republic Commando az de jó volt, már el is felejtettem!
  • Wlanseraf #14
    Star Wars Galaxies!!!! amíg a buzeráns sony el nem baszta... ezt a SW:TOR-t keresztbe hosszába lenyeli úgy hogy kurva régi...