Ötvös Tibor

Megérkeztek az első Tomb Raider infók

Számos pletyka terjengett már közel 2 éve a kilencedik Tomb Raider játékról, melyet alig pár napja végre hivatalosan is bejelentett a Square Enix. Ma pedig végre hivatalos információkkal is elláttak minket a fejlesztők és kiderült, hogy a legtöbb korábbi pletyka igaznak bizonyult.

De lássuk a tényeket. Az egyszerűen Tomb Raider címet kapott részt ismét a Crystal Dynamics fejleszti, akik elárulták, hogy ezzel az epizóddal lenullázzák az eddig megismert Lara Croftot és újrakezdik a történetet. Épp ezért ebben az epizódban Lara mindössze 21 éves. A csapat elmondta, hogy átgondolták a marketinget is és azon a vonalon is nagy változások várhatók.

Az új megközelítés első jele, hogy idén nem lesz élő Lara Croft vagyis egy modell sem bújhat a népszerű régésznő bőrébe, hogy így tetszelegjen a különböző rendezvényeken. Igaznak bizonyult a szigetes pletyka is, hiszen most már hivatalosan is bejelentették, hogy a Tomb Raiderben hősnőnk hajótörést szenved és számos más társával egyetemben egy elsőre lakatlannak tűnő szigeten tér magához - ami persze közel sem lakatlan.



Érdekel az új Tomb Raider?
(Összesen 515 szavazat)
  • Igen
    77 % (397 szavazat)
  • Nem
    11 % (59 szavazat)
  • Minek megújítani?
    9 % (48 szavazat)
Az eddigieknél sokkal véresebb lesz az új Tomb Raider franchise. A Crystal Dynamics két példát is hozott ennek prezentálására. Az elsőben Larát mellkason szúrta egy zavarodott férfi, majd lecsukta a szemünket. A másodikban hősünk lábát elkapta egy csapda, majd pár másodperccel később szétzúzta a koponyáját egy lezuhanó szikla. A fegyvereket tekintve is lesznek újdonságok. Azt nem tudni, hogy a kultikus pisztolyok visszatérnek-e, de a szigetlakókat shotgunnal és íjjal is irthatjuk.

A Tomb Raider átveszi a Just Cause 2-ben látott szabadságot és arra indulunk el, amerre akarunk. A fejlesztők szerint csak a környezeti akadályok gátolhatnak meg abban, hogy szabadon felfedezzük a szigetet, de kis kreativitással minden helyre eljuthatunk. Újdonság a szabad célzási rendszer is. A "lock-on" rendszert elvetették a fejlesztők és mostantól szabadon lőhetünk bármire.



A szigeten lesznek különböző bázisok is, ahol fejleszthetjük Lara képességeit és a talált tárgyakból különböző dolgokat tehetünk össze. Az sem mindegy, hogy mikor mit teszünk, hiszen a szigeten való kalandozás mellett folyamatosan kell vizet és élelmet gyűjtenünk. Lara ugyanis - a Metal Gear Solid 3 hőséhez hasonlóan - minden egyes mozdulatával, akrobatikus mutatványával energiát használ el, melyet pótolnia kell.

Első körben ennyit árultak el a Tomb Raiderről. További információk a januárban várhatók, akkor elméletileg már a játékmenetet bemutató képekkel is tudunk szolgálni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Csillagf3nyke #14
    Megérkeztek az első képek az új Tomb Raiderből!
  • Öcsyí #13
    Ja és már játékbeli képeket is kaptunk és több információkat is.Nem lesz autómata célzós rendszer.
  • Öcsyí #12
    Ez a rész arról fog Szólni,hogy Larából hogy lett olyan sírrabló amilyet az eddigi részekben láttunk. És gondolom ezért nincs köze az eddigi részekhez,elvégre itt még nem sírrabló,hanem itt válik belőle az.Az eddig ismert részekben Lara öntudatos sírrabló és,hogy a mai napig az annak köze van a múltbeli dolgokhoz.Most megtudjuk mik voltak azok. Szerintem ütős játék lesz :D
  • BlueRain #11
    Ennyi erővel indíthatnának egy új játékszériát is. Nézzük csak, azt mondják, köze nem lesz a korábbi részekhez és ezt ki is fejtik pár szóban, hogy mi minden várható a játékokban, de egy oldalon ki is mondják a varázsszót: túlélő horror. Ennyi erővel legyárthatnák a FarCry 3-at és az emberünknek adhatnák a Lara Croft nevet a játékot pedig átnevezhetik Tomb Raiderre. Ennyi. Ennek az új valaminek is csak azért lesz Tomb Raider a címe, meg azért hívják majd a csajt Larának, hogy többen vegyék majd meg a játékot, a jól bevált cím miatt. Ez nem Tomb Raider lesz. Lara meghalt. Az Underworld egy szép elköszönés volt, nagyon szeretem, végülis az összes részt, egyedül a chroniclest nem komálom. Kár, hogy így elcseszik az egész sorozatot. Önmagába viszont egyáltalán nem lesz rossz játék, csak ez a szánalmas, hogy Tomb Raider néven akarják eladni. Vicces.
  • BlueRain #10
    engem is érdekel, hogy végülis mit hoznak ki belőle, de valahol azért van egy rossz előérzésem is a játékkal kapcsolatban. Félek, hogy valami hardcore gyilkolászos slasherré raformálják át az egészet. Lehet, hogy jó lesz, de szerintem ebben már biztos nem fogunk ütős rejtvényeket megoldani, relikviákat gyűjtögetni(legfeljebb levágott fejeket) és szerintem az akrobatikus másszál ide-oda dolgoknak is búcsút inthetek(de ne legyen igaz). Lehet, hogy egy Bloddrayne-t fogok irányítani az új TR-ben?
  • VRSDM #9
    én azért kiváncsi vagyok
    jólesne megint egy kombinálós trükközős gyüjtögetős szépnőitest :D
  • Ender Wiggin #8
    Az egy dolog, hogy nincs utazó reklámbaba, de karaktermodell ezúttal is van. A lényeg, hogy Toby Gard újra a projekt feje.
  • Darth Dave #7
    Remélem lesz csábítás/seduction "mód" is. Lara csak úgy csinál, majd közben/alatt/előtte kitépi az áldozat gerincoszlopát, olyan predátorosan

  • hangulati #6
    kedvet kaptam egy kis kirandulashoz. azert eloben is van olyan jo. arra indulok, amerre akarok, es nem mindegy, hogy mit eszem. igaz, nem lohetek szabadon mindenre, de ez nem is baj.
  • Zomil #5
    Ugy olvastam most ezzel a hagyománnyal is szakitanak és nem lesz IRL lara model...