Gyurkity Péter

Április végén jön az iPad 3G

Az Apple bejelentette, hogy a hónap utolsó napján érkezik az iPad új változata, mégpedig új mobil adatcsomagok kíséretében. Ezzel egy időben fodrozódik a vita az ellopott iPhone prototípus kapcsán.

A hivatalos közlemény szerint az új készülékek egészen pontosan április 30-án délután lesznek elérhetők, akik pedig már idejekorán megrendelték azokat, még ugyanaznap kezükbe vehetik az első példányokat. Három különböző változat érkezésére számíthatunk, ezek nagyjából 100 dollárral kerülnek majd többe, mint elsőgenerációs társaik.

Nem ez azonban az egyetlen eltérés, hiszen ezek a példányok immár nemcsak Wi-Fi vezetéknélküli internetelérést támogatnak, így mindenképpen szükségünk lesz mobil adatcsomagokra, amelyeket az AT&T hálózatán keresztül biztosítanak majd (legalábbis az amerikai vásárlók számára). Az úgynevezett prepaid csomagokat szintén 30-án kezdik értékesíteni, ami pedig a készülékek árát illeti, ez a következő: a 16 GB-os modell 629, a 32 GB-os változat 729, a 64 GB-os példányok pedig 829 dolláros ajánlott áron érkeznek a tengerentúlon.


Jó hír az USA-n kívüli felhasználók számára, hogy az eredeti iPad készülékek május végére több országban is elérhetővé válnak, a listán pedig Ausztrália, Kanada, Franciaország, Németország, Olaszország, az Egyesült Királyság, Svájc, Spanyolország, valamint Japán is megtalálható - az árakat május 10-én ismertetik.

Az elmúlt hét egyik nagy híre volt, hogy egy szórakozóhelyen felejtett iPhone prototípus találta meg útját a Gizmodo magazinhoz, amely rögtön le is közölte az arról készített képeket, némi magyarázattal és rövid ismertetővel kísérve. Azonnal megindultak a találgatások, hogy vajon az iPhone 4G változatot láthatjuk-e, illetve hogy mennyiben tekinthető hitelesnek a cikk, másutt azonban arról indult vita, hogy vajon a Gizmodo tette mennyiben indokolható a közvélemény tájékoztatásával, az információéhség csillapításának érveivel.

Sokan ugyanis egyértelműen lopásnak minősítik az elhagyott készülék megtartását, amennyiben pedig a Gizmodo fizetett, hogy megkapja a kütyüt, ez már további kérdéseket is felvet. Az a lehetőség is felmerül, hogy az Apple beperelheti a magazint, amely nyilván súlyos költségeket vonna maga után - a cég egyelőre nem reagált a hírekre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • aronvirginas #9
    "És akkor mit fogsz szólni, mikor karácsonyra majd jön egy új típus...Apple..."

    Ezt úgy mondod, mintha csak az Apple-nél jelennének meg félévente újabb generációs termékek. Ez bármilyen technikai eszközöket gyártó és fejlesztő cégre igaz. Ez a technikai haladás normális menete. Ennyi erővel sose vegyél a faéknél bonyolultabb eszközt, mert fél év múlva megjelenik majd egy jobb, hatékonyabb, olcsóbb változat.
  • pixx #8
    És akkor mit fogsz szólni, mikor karácsonyra majd jön egy új típus...Apple...
  • Glutamin #7
    Meg kell várni az ideális változatot. De úgy látom nagyon pofátlan árazása lesz eleinte.
  • redgreen #6
    Igen, de ügyesen 3G(S)-nek álcázták a telefont, hogy ne tűnjön fel senkinek a különbség:


    Az állítólagos megtaláló is először azt hitte, hogy piacon levő telefonról van szó, csak akkor esett le neki a különbség, amikor letiltották.
    Amúgy persze, a családja biztos tudott róla, hogy min dolgozik, de egyébként komoly titoktartási kötelezettséggel járhatott a munkája (azt nem tudni, hogy ez vonatkozott-e a telefon véletlen elhagyására, de ezt most hagyjuk).

    A "lopásról" pedig csak annyit, hogy a megtaláló több telefonszámon is érdeklődött az Apple-nél, hogy van egy ilyen telefonja, mit csináljon vele, de mindig lerázták, nem foglalkoztak vele érdemben. Így, persze jó pénzért odaadta a Gizmodo-nak, és így mindenki jól járt. Az Apple-nek is elég jó reklám ez. Egyébként meg lehet, hogy egy kifejezetten szoftvertesztelésre összerakott telefon, belsősök számára, és semmi köze az új generációhoz. :)
  • Teperinke #5
    Mind a kettő be volt jelentve előre, mindenki eldönthette, hogy az olcsóbb wifis, vagy a drágább 3g-gps-es kell neki. A wifis előbb jött ki egy hónappal.
  • Gerygrey #4
    Basszameg, most aztán cserélhetem le az iPad 1G-met, amit most vettem, különben az Apple-vallás szerint a pokolra jutok. :))
  • slickboy #3
    "Véletlenül" elvesztett telefon, na persze. :D
    A prototípust mindennapi viszonyok közt tesztelő embernek vannak barátai, ismerősei, családtagjai, akik előtt elő szokta venni a telefonját, és akkor már észrevehetik, hogy "új telód van? hadd nézzem!" Ha annyira titkos lenne a dolog, akkor nem virítana rajta alma logó, mert épp az lenne a cél, hogy ne tudja senki, ez egy kinek a prototípusa. Az új autó- és motormodelleket is feketére festik meg mindenféle takaróelemmel borítják, hogy a formaterv a végsőkig titokban maradjon a lesifotósok miatt, miközben pályán vagy akár közúton tesztelnek.
  • dirty dogg #2
    hogy mekkora köcsög az apple....kiad egy paraszt verziót amire rákapnak a népek, jól bevásárolnak belőle aztán kiad egy jobbat....amit meg lehetet venni újra...ez anyira görény, hogy akár magyar is lehetne
  • MsUser #1
    Így már fog annyit tudni mint a kínai klónok, bár árban drágább lesz de a minőség megfizethetetlen. Vagy nem az a fontas hanem a mindegy.
    Ezek a reklám cikkek előbb útóbb érdektelenek lesznek, főleg itt Magyar honban, a véletlenül elveszett és megtalált iPhone prototípus linkjét viszont köszönöm.