Gyurkity Péter

Már készül a Natal második változata

A Microsoft jelenleg is dolgozik a Natal vezérlő utódján, legalábbis egy interjúból ez derül ki - a második verzió már nem kizárólag játékok mellé érkezne.

A Sydney Morning Herald a Microsoft Research Asia ügyvezető igazgatójával készített interjút, ebben pedig érdekes, bár nem túlságosan meglepő kijelentések hangoztak el a vezető részéről. Hsiao-Wuen Hon többek között elmondta, hogy normális esetben még az első fejlesztés megjelenése előtt megkezdik a munkát az utód tervezését illetően.

Ebben önmagában semmilyen újdonságot nem találunk, bevett gyakorlat ugyanis, hogy a vállalatok évekkel előre gondolkodnak, és megpróbálják még időben felvázolni egy-egy termékcsalád jövőjét, lehetséges pályafutását. Ezúttal egészen pontosan arról van szó, hogy a már tavaly beharangozott Natal mozgásérzékelő vezérlő, amely főként az Xbox konzolok mellé futna be, alaposan kibővítve a játékok által nyújtott élményt és a felhasználók lehetőségeit, még megjelenése előtt megkaphatja utódját - természetesen először csak a tervezőasztalon.

A második változattal kapcsolatban már most olvashatunk olyan spekulációt, miszerint az már nem kizárólag játékok kiegészítőjeként szolgálna, hanem jóval szélesebb körben felhasználásra kerülhet, mint közvetlen elődje. Az egyelőre még kérdés, hogy mely egyéb területek jöhetnek szóba, ám az biztosra vehető, hogy a szoftvercég következő generációs konzolja esetében mindenképpen igényt tartanak majd valamelyik változatra. Ezt már most nyugodtan kijelenthetjük, jóllehet még megjósolni sem lehet, hogy a Natal milyen visszhangra talál majd a piacon, a játékosok körében.

A Natal (illetve közvetlen vetélytársa, a Sony PlayStation Move) idén érkezik meg a boltokba - meglátjuk, mennyiben idéznek elő forradalmat a konzolpiacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MasterChief #12
    Ülj le fiam, egyes!
    A két technológiának köze nincs egymáshoz.
    Nézzek meg ezt az EyeToy-t:
    http://www.youtube.com/watch?v=Ot-YgCBD5FA
    Ez egyszerű 2 dimenziós képfeldolgozás, az egység azt vizsgálja, hogy a kép bizonyos részein történik-e változás. Ergo köze nincs a teljes testmozgásodhoz, csak azt nézi, h a kép melyik szegletébe kalimpálsz bele. Ezt már az én webcamom utilityje is tudja.
  • InterFoxSOFT #11
    "Áttörés lesz, ilyet előttük még senki nem dobott piacra. A teljes test mozgását érzékelő rendszer mindez ráadásul vezérlő nélkül."

    PS2 EYETOY!!!
  • MasterChief #10
    Remélem egyszer te és a teljes lusta disznó fajtád belefullad a hájba. :3
  • jaspercry #9
    Már a Natal első változatát is szívesen fikáztam volna,külön öröm számomra,hogy mindjárt a 2. verziót szapulhatom...hehehe
  • jaspercry #8
    nem tudom,biztosan milyenek az emberek számítogépes szokásai,de én szeretek hátradölni filnézés közben 1-2 gombpt megnyomni,az egér 40éve jó szolgálatot tesz ,a kéz kitámasztva,nagyon kényelmes tud lenni, a játékokat kényelmesen tudom irányítani.(mondjuk el sem tudok jobbat képzelni)
    kurva kényelmetlennek érzem a tv elött ugrálni egy focis játékban,vagy fps-ben,pesze ha lenne holoszoba(startrek)az már más.
    jópofa,de az emberek átlaga olyan mint én akkor nálunk ez nem lesz egy darabig sikersztori.
    (mondjuk én irtozok a konzoloktol) pc-fan vagyok,láttam ,meg játszottam Xbox-al,psp,ps3,Wi-vel persze nem volt nagyon szar,de hazaérve felüdülöés volt bekapcsolni a szutyok pc-t ,és vére élvezni ugyanazt a játékot,a konzolos szenvedés után.Kinek a pap ,kinek a papné,nekem speciál a sulcgizi.....
  • MasterChief #7
    Nos nem tudják, csak valószínűnek tűnik.

    Áttörés lesz, ilyet előttük még senki nem dobott piacra. A teljes test mozgását érzékelő rendszer mindez ráadásul vezérlő nélkül.

    Azt megértem, hogy a Sony óvatos a move-al kapcsolatban az tulajdonképpen nem más mint egy egyszerű wii-klón.

    A kontroller nélküli vezérlés feelinges dolog, a sci-fi írók évtiezdek óta erről ábrándoznak.
    Katona cuccokban valószínüleg azért nem alkamazzák mert azokban elég kevés a multimédia.
  • NEXUS6 #6
    Honnan tudják, hogy sikeres lesz az első?

    A Sony move-ra pl az a cég filozófiája, hogy majd a piac eldönti, hogy kell-e. Nincs beharangozva, hogy a legűberszuperebb irányító, pedig néhány paraméterében a jelenleg kaphatókat illetően az lesz!

    Mellesleg, ha ez a kontroller nélküli irányítás olyan jó dolog lenne, akkor már a vadászgépeket, katonai cuccosokat rég így irányítanánk, szerintem.

  • astrobal #5
    meg billiboj valamit nyökögött is a natal pc-s támogatásáról...végülis kb 1 darab driveren múlik..
  • astrobal #4
    szvsz iszonyat öngól lenne az MS részéről ha pcre nem lehetne natalt kapni. sokan használják már a pc-t nagyszobai médiakomponensként kb ugyanúgy mint egy konzolt. sőt általában akinek van konzolja annak van már (full)hd-s tvje, tehát a pc rákötése már igazán csak a lustaságon múlik..mellesleg sokkal kényelmesebb a kanapén fetrengve olvasni az sg.hu-t mint egy széken kuporogva..
  • LeventeV #3
    en ugy tudom pc-hez is, csak nem jatekok soran hasznalnad a legtobbet.