Ötvös Tibor

Visszatérhet az Ecco the Dolphin

A jelek szerint rendeződtek az Ecco the Dolphin név körüli viták és elkészülhet az új változat.

Még 2013-ban számoltunk be arról a sajnálatos tényről, hogy az eredeti Ecco the Dolphint készítő Ed Annunziata megpróbálta feltámasztani a sorozatot The Big Blue, ám sajnos nagyon minimális összeg gyűlt csak össze a rajongói oldalról. Már akkor felmerült a kérdés, hogy miért nem használja az eredeti nevet, de erre választ csak ma kaptunk. Mint kiderült, az Ecco the Dolphin a Sega tulajdonában van és éppen ezért nem lehetett használni a címet.

A bukás után Annunziata nem gondolkodott sokat és pert indított a névhasználatért és ma le is zárult az egész ügy. A Sega elvesztette az Ecco the Dolphin jogait, melyek így a megálmodójára szálltak, aki feltehetően nem azért szerezte meg azt, hogy végül ne kezdjen vele semmit. Éppen ezért várható, hogy hamarosan legalább egy HD-kiadást bejelent - persze ha talál érdeklődő kiadót is ehhez. Egyébként nem lepődnék meg, ha végül a Sega lenne a kiadója ismét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sith #4
    Novotrade fejlesztette, sok magyar volt a fejlesztők között, de egyáltalán nem száz százalékosan magyar játék.
    Ed hozta az ötletet stb.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Ecco_the_Dolphin
    Egyébként az emlékek hogy megszépülnek.... anno tátott szájjal néztem hogy milyen gyönyörű... most meg... hát néztem egy jutub videót.. és hát hmm.. :)
  • Dynamic #3
    Nekem ehhez az Eccoról nyomasztó emlékeim vannak, mert gyerekkorom egyik legértelmetlenebb műsorában azt kellett nézni, ahogy Martin az 576-ból egy héten keresztül szenved ezzel a játékkal, de már ott is olyan kurva unalmasnak tűnt, hogy a látványtól bealudtam.
  • Wowbagger78 #2
    Én úgy tudtam, hogy ez egy magyar játék volt. Hogy kerül a képbe Ed barátunk?
  • patchaou #1
    Gyerekkorom egyik kedvence volt Sega Megadrive-on :)