Szekeres Viktor

A Suicide Squadot nem fogja megmenteni Kína

Továbbra is áll a Suicide Squad betiltására vonatkozó határozat Kínában.

Tavasszal Kína is kellett ahhoz, hogy a Batman Superman ellen: Az igazság hajnala megússza azt a csúfságot, hogy veszteséggel zárjon, ugyanis a premier előtt elemzők úgy számoltak, hogy a 250 millió dollárba kerülő filmnek 850-900 milliós világbevételt kellene produkálnia ahhoz, hogy nullszaldó fölé kerüljön. Ez persze papírformának tűnt, hiszen a legutóbbi Batman-film még Superman nélkül is több, mint 1 milliárdig jutottak. Az érdeklődés hatalmas is volt a film iránt, Amerikában három nap alatt 166 millió dollárt hozott, Amerikán kívül pedig 254 milliót, így 420 milliós világbevétellel indult. Azonban az ezt követő hónapokban alig tudta a film megduplázni a bevételét, így 873 millió dollárral zárt.

A Suicide Squad - Öngyilkos osztag is bombarajtot vett, Amerikában 135, Amerikán kívül pedig 132 millió dollárral startolt, és a második hétvégén már 466 millió dollárnál tart a film, mely esetében ugyancsak a 850 milliós nullszaldós határt emlegették a hozzáértők, ami meglepő volt, hiszen olcsóbb volt, mint a Batman v Superman. Éppen ezért sokan érdeklődéssel figyelik a Suicide Squad bevételeit, melyek jó eséllyel alacsonyabban lesznek, mint a tavaszi DC-filmé, hiszen valamivel gyengébben startolt, viszont a nyitányt követően ez a film is zuhanni kezdett bevétel tekintetében.

Van viszont egy tényező, ami ugyancsak nem a Suicide Squad malmára hajtja a vizet: Kína, ahol a Batman v Superman 96 milliós bevételt ért el. Az ázsiai országban jelen állás szerint be sem mutatják a képregény-mozit, ugyanis a China Film Group máig nem vette fel a filmet a premiernaptárba, márpedig az ilyesmire a bemutató előtt két-három hónappal sor szokott kerülni. A Warner abban bízott, hogy a PG13-as korhatár segítségével a Suicide Squad átjut a kínai cenzorokon, azonban a CFG szerint úgy tűnik, erre nem lenne sok sansz. (Pedig a cég még a film címét is megváltoztatta "X特遣队,"-re, ami Special Task Force X-et jelöl.

A kínai bevételek kapcsán azt még mindenképp érdemes elmondani, hogy azokból jóval kevesebbet lát viszont Hollywood, legalább harmadával kevesebbet, mint mondjuk egy európai ország esetében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Timoty #10
    Jó. Lehet, hogy a Pluto Nash veszteséges volt.
  • Cyberdog #9
    The Adventures of Pluto Nash was a massive box office bomb; its budget was estimated at $100 million with marketing costs of $20 million and domestic box office $4,420,080 and $2,683,893 overseas. It had a total worldwide gross of $7,103,973. In 2014, the LA Times listed the film as one of the most expensive box office flops of all time.
    The film performed better on DVD, with US DVD rental gross of $24,983,000
    Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2016.08.19. 01:12:38
  • Timoty #8
    Persze... John Carter meg a Pluto Nash... Ja, igen... Mindig van egy-két kivétel, ami erősíti a szabályt... A Harry Potterről meg az jut eszembe... Annak idején a JFK - csak, hogy egy példát említsek -, papíron azér lett vesztességes, hogy ne keljen a Wornernek fizetnie a nyereség után azoknak akikkel ilyen szerződést kötöttek...
    Meg a másik..! Legendák szólnak arról, hogy Georg Lucas hogyan tette nyereségessé az előzmény SW-t a film bemutatása előtt azzal, hogy értékesítette a film reklámjogait a Hasbrónak, a Pepsinek meg a jóégtudja kinek...
    Így belegondolva... Lehet, hogy a John Carter és a Pluto Nash sem voltak vesztességesek...
  • Ender Wiggin #7
    Csak egy példa (de vannak még). A John Carter 370 millába került, 73 milllát hozott amerikában, 209-et külföldön (ez ugye kb. 70-80 milliós bevétel a stúdiónak összvissza). Az amerikai DVD/blueray eladások meg 37 milliónál megálltak (és ez sem csak a stúdió bevétele). Szóval, azt felejtsd el, hogy vaszteséges film nem létezik. De.
    A Suicidenek még kell kb. 250 millió összbevétel és akkor egálban lehet (feltételezve, hogy tényleg költöttek többet reklámra a pletykált 100 gurigánál).

    UI: A Harry Potter és a Főnix Rendje 900 millió felett keresett, mégis 167 milliós veszteséggel zárt... Erre varrjál gombot.
    Utoljára szerkesztette: Ender Wiggin, 2016.08.18. 17:48:55
  • Timoty #6
    Olyan , hogy vesztességes film nem létezik. Csak a nyereség mértéke mutatja, hogy mekkora a siker. Minden film mire bejárja a mozikat, megjelenik.Dvd-n, Blu Ray-en, online, + a tévés értékesítés... Termel hasznot. Nem kell félteni a Warner/Dc-t rosszul nem fognak járnk...
    Ami nem is baj, mert a film jó.
  • Cyberdog #5
    10 perc után kaszáltam. Felálltam a film elől.
    A herótom tele már a sok mellékneves és jelzős nevű karakterrel, s hogy a remaket rebootolják, a rebootot is rebootolják, s azt meg remakel-ik. Lásd Pókember... már a fene sem tudja követni, hogy hányadik rebootja lesz már.

    Egyedül a Galaxis Őrzői folytatása érdekel, s mindegyik más Zupahíró mehet a kukába a részemről.
  • grobs #4
    Még egy apróság. Ha koprodukció a film akkor a partner ország bevételei megnyomhatják az nyereséget. pl. transformers filmekben sok kínai pénz van, így a szponzoroknak sokkal fontosabbak a kínai számok mint pl. egy DC filmnél amibe semmit nem tettek. Lehet olyan szerződésük is, hogy Kínai bevételeket intézik az ottani befektetők ahhoz a stúdiónak semmi köze. Cserébe előre megkapja a stúdió a támogatást, a film meg zöld utat a párttól.
    A direkt támogatás sincs benne ezekben a kalkulációkban. pl. a Man of Steel kb. 100 millió reklám bevétellel indult.
  • grobs #3
    Az amerikai bevételek 40-50%-a megy a stúdióhoz, a nemzetköziből sok esetben 10% alatt. Tehát egy otthon rosszul szereplő amerikai filmnek elképzelhető, hogy bőven 1 milliárd fölött kellene hoznia a nullához. Az sem mindegy hány vásznon hozza a számokat. Ma már minden eldugott kis országban bemutatnak szinte minden filmet, ezért röpködnek a sok száz milliós bevételek. De ez csak arra jó, hátha beindít egy gyengébb filmet.
    A válság előtt a nyitóhétvégéből 90% fölött járt a stúdiónak. Ezért nézték annyira mennyivel kezd a film. Ez a mozik csődje miatt visszament 60% alá, így most már nincs jelentős különbség a nyitó hétvége, és az az utáni bevételek között. Csak marketing miatt szórják a számokat.
  • professional #2
    900m-val nullszaldós...ja :D :D
    A hegynyi kokaint, amit a forgatás alatt szívnak el nem kellene beleszámolni a költségvetésbe...
  • Timoty #1
    Huhh... Még szerencse, hogy nincs szüksége Kínára. Döcög a szekér nélkülük is...