Gyurkity Péter

Kevesebb okostelefon, több AMOLED-kijelző várható

Ezt valószínűsítik az iparági források, amelyek szerint a kereslet már nem a régi.

A DigiTimes egyszerre két hírben is beszámolt a szegmensre vonatkozó várakozásokról. Ezek egyikében arról írnak, hogy több gyártó is csökkentette a harmadik negyedévre előirányzott számait, miközben az AMOLED-kijelzőknél nagyobb felfutás valószínű.

Az androidos telefonokra építő gyártó közül a Samsung és a Huawei szerepel kiemelt helyen a hírben, ez a két cég ugyanis a romló piaci mutatók hatására jóval kevesebb okostelefont szállítana le a harmadik negyedben. A Samsung eredetileg 28-30 millió példányt szeretett volna értékesíteni a Galaxy S7 típusból, a Huawei pedig ugyanezen időszakban 14-15 millió P9 okostelefonon adott volna túl, ezt azonban most 10-20 százalékkal csökkentik, hogy megelőzzék a raktárkészletek felhalmozódását. Utóbbi cég ráadásul az éves adatot is visszavágja, 140 millió helyett már csak 120 millió eladott készülékkel számolnak, ami mindössze 13 százalékos javulást jelentene 2015-höz képest.

Eközben azonban az AMOLED-érintőképernyők területén folyamatos növekedés várható, ami elsősorban a Samsungnak kedvez. A Samsung Display a cégóriás egy másik részlegére építhet a darabszám felfuttatásában, ennek eredményeként pedig csak ennek a részlegnek az idei 239 millió helyett 2019-ben már 290 millió példányt szállítanának le. A DigiTimes saját előrejelzése szerint a teljes forgalom ugyanezen időszak végére 560 millióra ugrik majd, és míg az Apple várhatóan a jövő évtől kezdve áll át a platformra, több kínai gyártó esetében már korábban megszületett erről a döntés.

A verseny igazán csak az évtized vége felé éleződhet ki, addigra a Sharp és a Japan Display mellett több kínai és tajvani panelgyártó is beléphet a területre.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #5
    Segítek, a mobilos OLED besorolása "information display" , nem pedig video display, TV-nek való OLEDje meg csak a másik koreai chaebolnak van, és az is "information display" kategória, utolsó video displayük a PDP (plazma) volt.
  • Sir Cryalot #4
    Na akkor gyerünk és részletezz mást is a lekezelésen kívül, mert ebből csak az látszik hogy az megy.
  • Ender Wiggin #3
    Kevesebb okostelefon, több okos ember?
  • gosub #2
    Összekevered a technológiákat és butaságot írsz. Az amoled kijelző és a gagyi projektor teljesen más elven működik, közük nincs egymáshoz.
  • Sir Cryalot #1
    Amíg versenyezni kell környezeti fénnyel addig nem fogják megcsinálni hogy jó mozgást tudjon, ui . jelenleg most az van, hogy miközben rajzolja az aktuális framet, addig még látszik a képernyőn az előző, erről ismerkszik meg projektorok közt az irodai típus.