Szekeres Viktor

Úgy néz ki, több embert érdekel az új Star Wars, mint a Jurassic Wiorld

Eldőlni látszik a kérdés, az embereket jobban érdekli az új Csillagok háborúja, mint az új Jurassic Park.

A 120 milliós nyitónapot követően sokan biztosra vették, hogy az új Csillagok háborúja-film, a Star Wars: Az ébredő Erő (Star Wars: Force Awakens) minden idők legjobb nyitóhétvégéjét is fogja produkálni Amerikában. És a jelek szerint nekik volt igazuk. Bár pénteken még az előrejelzések 235-240 millió dollár startról szóltak, miután a bevétel szombatra nagyjából 60 millió dollárra csökkent, így a jelenlegi becslések inkább a 215 millió dolláros nyitány túlszárnyalásáról szólnak, márpedig ennyire jól még egy film sem indított Amerikában.

Pár éven át a hétvégi rekordot a Bosszúállók (The Avengers) tartotta 207,4 millió dollárral, ezt döntötte meg idén a Jurassic World 208,8 millióval. A Star Wars pedig, ha 215 millió dollár fölött zár, azt is jelezni fogja, hogy a filmet körülvevő hatalmas érdeklődés Amerikában némiképp illúzió csak, hiszen nem sokkal szárnyalja túl a nézettsége a dinós filmét. A nagy különbség a két film teljesítménye között az, hogy míg a Star Wars az első napon 120 milliós bevételt produkált, addig a Jurassic Worldre nem rohant el azonnal mindenki, így a film 82 milliót hozott pénteken. A nagy kérdés, hogy szombati eredmények tekintetében a Star Warsnak sikerül-e lenyomnia a Jurassic Worls 69 milliós teljesítményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    És a végén meglesz a Titanic meg az Avatar is?
  • kalapos01 #2
    Miért hülye, aki kérdez? Simán benne van, hogy a Star Wars sikeresebb lesz Amerikában.

    péntek: 120M - 82M
    szombat: 68,7M - 69,6M
    vasárnap: 48,8M - 57,2M

    Még maradt 30 millió előnye a Star Warsnak. De ha ugyanilyen tempóban fog csökkenni a bevétele, akkor valóban a Jurassic marad az idei legjobb.
  • KRTuning #1
    Melyik hülye kérdezget ilyeneket?