Szekeres Viktor

Itthon is csúnyán elhasalt az új Pixar-film

A Dinó tesó nem lesz akkora siker, mint az Agymanók.

Az természetesen nem meglepetés itthon, ha egy Pixar-animáció nem kezd túl jól a mozikban nézőszám tekintetében, hiszen az elmúlt években ehhez már hozzászokhattunk, azonban a stúdió új filmje, a Dinó tesó kifejezetten pocsékul indított hazánkban a hétvégén, majdnem minden idők legrosszabb startját produkálta. A filmet csütörtöktől vasárnapig mindössze 20 870-en nézték meg itthon, pedig az ember azt gondolta volna, hogy egy cuki dinós mozifilm rengeteg gyereket fog érdekelni.

Ez a kezdés mindössze a Toy Story 2 19 241 nézős startjánál jobb, ha a Pixar-filmeket nézzük, tehát ilyen rosszul 15 éve nem startolt itthon semmi a stúdiótól. Ha viszont a premierfilmek teljesítményét vetjük össze, akkor azt láthatjuk, hogy a Dinó tesó a harmadik helyével így is a legjobb lett, hiszen több embert érdekelt, mint a Krampusz vagy a Szemekbe zárt titkok, igaz, csak alig pár ezerrel. Más kérdés, hogy míg az animációt 68 moziban kezdték el játszani, addig a másik két filmet 36, illetve 25 vásznon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sordoran #4
    Ha a Zootopia elhasal, akkor ez van. Nem azt írtam, hogy a trailer alapján jobb lesz, hanem jobbnak tűnik, vagyis működik a marketing, be tudja csábítani az idősebb korosztályt is a moziba. A Dinó tesó előzetesei viszont erre nem voltak képesek, legalábbis nem elég hatékonyak. Hogy maga a film milyen, az más kérdés, mivel nem láttam, nem tudom biztosan állítani, hogy tényleg rossz lett. Lehet amúgy jó film is, de attól még ha kevesen nézik meg, buktának lesz elkönyvelve.
    Sok film van, ami kicsi hírverést kap, kevesen nézik meg, de a kritikusok imádták, és aki látta is magasztalja, de van ami hatalmas marketing kampányt kap, bevétel rekordokat dönt, de amúgy csak egy egyszer nézhető popcorn mozi, nem több.
  • zetortraktor #3
    És mi lesz ezzel az indoklással, ha a Zootopia elhasal? Vagy mi a helyzet az itthon bukó többi Pixar-filmmel, illetve a felnőtteknek totál irreleváns, abszolút gyerekfilmekkel, amik ritka sikeresek? Épp az a baj, hogy ez a Dinó tesó annyira agresszív, hogy nem gyerekeknek való. És felnőtteknek sem való. A kettő együtt pedig gyilkos kombó.

    Más kérdés, hogy erről az ember reklámok alapján nem fog meggyőződni, ehhez kell a jegyvásálrás is.
  • Sordoran #2
    Az animációs filmek úgy tudnak sikeresek lenni, ha a gyerekeken kívül a felnőtteknek, szülőknek is tudnak valamit nyújtani. Kikacsintások, utalások más filmekre, valamint olyan poénok, amiket a felnőttek értenek csak. Na ebben az esetben ez úgy néz ki nincs meg, a gyerek megkapja a cukiság adagját, az idősebbek meg, akik elvinnék a filmre a kicsiket nem kapnak semmit, amit ők is élveznének, tehát el se megy rá a család. Legalábbis az előzetesek alapján semmi érdekes nincs benne.
    Bezzeg a Zootropolis - Állati nagy balhé (Zootopia) mennyivel érdekesebbnek tűnik eddig, pedig csak egy teasert és egy egy jelenetre fókuszáló trailert kapott eddig.
  • attes #1
    Naja, ezt a szülőknek is végig kéne ülni, de az elősetes alapján ez egy csúnya és buta film.