Gyurkity Péter

Októberben jöhet a Nexus 5X és a Nexus 6

A Google a két partner közreműködésével októberben kezdheti meg az értékesítést.

Azt már jó ideje tudjuk, hogy a Nexus készülékek idei generációja két külső partner, egészen pontosan az LG és a Huawei jóvoltából jelenhet meg, mi több, legutóbb a Nexus 5 hardveres részleteit is kiveséztük, most azonban a megjelenéssel kapcsolatban jelent meg újabb hír, amely az előrendelés induló dátumát ismerteti velünk.

Eszerint a két új okostelefon - a szeptember 29-én esedékes hivatalos bemutatót követően - október 13-án debütál majd, pontosabban ekkor indulna az előrendelés lehetősége, vagyis az illetékesek egy éppen kéthetes szünetet hagynának a két fontos dátum között. Ez nem jelentene hatalmas meglepetést, hiszen a korábbi generációk is nagyjából ehhez fogható menetrendben váltak elérhetővé, igaz a hivatalos bemutatókra eddig többnyire októberben került sor, az előrendelés indulása pedig két alkalommal és átcsúszott novemberre - az első két évben, vagyis 2009-ben és 2010-ben, pedig ennél is később, decemberben és januárban lépték meg ugyanezt.

A híradásokban immár Nexus 5X néven szereplő telefon mindenesetre egy 5,2 hüvelykes, QHD-felbontást támogató kijelzővel futna be, amelyhez a hatmagos Snapdragon 808 chip, az Adreno 418 grafikus vezérlő, 2 GB RAM, egy 13 megapixeles hátoldali OIS-kamera, Cat 6 LTE-elérés, egy 2700 mAh-s akkumulátor, valamint az Android 6.0 Marshmallow csatlakozna. Erről a példányról néhány kép is felbukkant, mégpedig a pontos fizikai mérettel egyetemben, amely 146,9 x 72,9 x 8/9,8 mm lenne - a két utolsó szám együttes jelenléte a kamerát körülvevő kiemelkedésnek köszönhető. Az induló ár állítólag 399 dollár lesz.

A Nexus 6 ehhez képest egy 5,5 vagy 5,7 hüvelykes kijelzővel jelenne meg, azonos felbontás, a Snapdragon 810 chip, az Adreno 430 GPU, 3 GB RAM, egy 64 GB-os belső tároló, valamint egy 3500 mAh-s akkumulátor és az Android 6.0 társaságában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!