Gyurkity Péter

Olcsó WP-telefonokat dob piacra a BLU

Az öt nagy európai piacon is megjelenik a cég két olcsó megoldása, mégpedig LTE-eléréssel.

A BLU neve ismerős lehet a terület iránt érdeklődőknek, hiszen a cég évek óta jelen van az amerikai piacon, mi több, eddig 40 országban összesen több mint 25 millió készüléket értékesítettek. Európa eddig többnyire kimaradt a szórásból, ám most egyszerre két példánnyal is megjelennek itt.

Mindkét telefon tavaly mutatkozott be a nagyközönség előtt, ezek a vállalat második generációs Windows Phone okostelefonjai közé tartoznak - hardveres specifikációjuk pedig immár a 4G LTE technológiával egészül ki. A Win HD LTE és a Win JR LTE a napokban Indiában bukkant fel, ahol árban verik a Lumia 640 okostelefont, ezt pedig dual-SIM opcióval és a 64 bites Snapdragon 410 chippel teszik még egyértelműbbé. A nagyobbik példány egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kínál 720p felbontással, ehhez az említett négymagos chip, 1 GB RAM, egy 8 GB-os belső tároló, microSD, egy 8 és egy 2 megapixeles kamera, FM rádió, Bluetooth 4.0, WiFi, LTE, valamint egy 2500 mAh-s akkumulátor társul, a készülék pontos fizikai mérete 145 x 72 x 8,2 mm, súlya 146 gramm.


A méretben kisebb Win JR LTE ehhez képest egy 4,5 hüvelykes IPS LCD érintőképernyőt kapott, amely az FWVGA, vagyis a 854 x 480 pixel felbontást támogatja, ehhez ugyanazon processzor, 512 MB RAM, 4 GB-os belső tároló, microSD, egy 5 megapixeles hátoldali és egy elülső VGA-kamera, FM rádió, Bluetooth, WiFi, LTE-elérés, illetve egy 2000 mAh-s akkumulátor sorakozik fel, míg a pontos méret 133 x 67,5 x 9,5 mm, a súly pedig 138 gramm.

Előbbi készülék Európában 99 fontért és 129 euróért beszerezhető az Amazon oldalán, míg a kisebbik példány ára 69 font és 99 euró. A Windows 10 Mobile mindkét okostelefonon elérhető lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!