Gyurkity Péter

Német cég próbálkozik Windows-telefonnal

A Microsoft nélkül is akadnak próbálkozások, bár ez most közösségi alapokra épülne.

Az elmúlt hetekben többször olvashattunk arról, hogy a Microsoft a jelek szerint feladta a mobilos szegmens meghódításával kapcsolatos terveit, mi több, nagyon új néz ki, hogy teljesen el is hagyhatják a területet, hiszen a Windows 10 Mobile nem kap majd komolyabb frissítéseket, saját hardvert pedig végképp nem terveznek – bár azért a Surface Phone állítólag még mindig készülőben van. Most azonban egy német cég alapozna a platformra, az ő kedvüket még nem vették el.

A Trekstor talán ismerős név lehet némely olvasónak, hiszen a cég utoljára még 2015-ben dobott piacra hasonló megoldást, mégpedig a WinPhone 4.7 néven, idén nyáron pedig egy okosórával jelentkeztek. Most az Indiegogo portálon keresztül, közösségi alapokra építve fejeznék be az újabb prototípust, amelyről a kampány indulása után egy nappal egy rövidebb videót is közzétettek. Eszerint a WinPhone 5.0 a Windows 10 Mobile szoftverrel jelenne meg, méghozzá fém külsővel, a Corning Gorilla Glass 3 felülettel, a hagyományos 3,5 mm-es jack-dugóval, valamint microUSB-csatlakozóval.


A telefon egy kereken 5 hüvelykes kijelzőt kapna, amely a 720p felbontást támogatná. Ehhez a Snapdragon 617 chip, 3 GB memória, egy alapesetben 32 GB-os, de microSD révén kibővíthető belső tároló, valamint egy nem túl nagy, 2250 mAh-s akkumulátor csatlakozna – ez utóbbi a cég szerint 5 napon keresztül bírná készenléti módban, a beszélgetési idő pedig mindössze 6 óra lenne. A hátoldalon egy 13 megapixeles dual-flash kamera kapott helyet, míg az előlapon ehhez egy jóval szerényebb, 5 megapixeles példány társul. A hivatalos ár 229 euró körül lenne, legalábbis ennyit kell most leperkálnunk egy saját példányért.

A kampány e sorok írásakor 6 százaléknál jár, a cégnek egy teljes hónapja van ahhoz, hogy begyűjtse a szükséges támogatást – a piaci megjelenést jövő márciusra tervezik, ez azonban nyilván elcsúszhat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • ugh #4
    Es az miert jo neked te szerencsetlen?
    Vegre hasznalhatnal igazi rendszert a szutykos droid utan ..

    Utoljára szerkesztette: ugh, 2017.11.28. 22:19:09
  • SanMaster #3
    19 napjuk van még, az igencsak nem egy hónap és 9%-nál járnak. SOHA nem lesz ebből semmi, szerencsére! A Windows Phone halott
  • DrSoong #2
    Kinézetre ez pont az amit én szeretek. Szögletes fém keret, sarkoknál kerekítve, a Samsung sajnos elmozdult erről a vonalról és a túlkerekített női mobilokat gyártja pár éve!
  • ugh #1
    Ez mind szep csak fejlesztesek es normalis store is kene hozza nem az a szutyok amit a mokroszaft tol.
    Az olte meg az egesz platformot.