Gyurkity Péter

Ingyen roamingot akar a Google

A cég saját hálózatán ingyen roamingot kínálna, ezzel is elősegítve a piac felkavarását.

Még március elején számoltunk be arról, hogy a Google a mobiltelefonos piacon is saját ajánlatot dolgozna ki a felhasználók széles köre számára, amelynek fő célja a teljes piac felkavarása, az itt meglévő nagyok előnyének kikezdése, a szereplők fokozottabb versenyre kényszerítése. Most más források szellőztették meg, hogy ingyen roaminggal tennék vonzóbbá a platformot, amely egy megállapodás révén válna elérhetővé.

A The Telegraph ír cikkében az állítólagos megállapodásról, amelyet a Google és a Hutchison Whampoa illetékesei kötnének meg a közeljövőben, lehetővé téve ezzel az ingyenes ajánlat megjelenését. Ez utóbbi cég természetes partnernek, logikus választásnak tűnik, hiszen a brit Three mobilszolgáltató mellett hamarosan a Telefonica által eladni kívánt O2 birtokába juthat, a meglévő kínálat révén pedig a Google saját amerikai felhasználói több országban, így például az Egyesült Királyságban, Olaszországban, Hong Kongban, illetve Írországban is a megszokott árakon vehetnék igénybe a mobilszolgáltatást, legyen szó a telefonálásról, a beszélgetésről, illetve az adathasználatról.

A magukat jól értesültnek beállító források szerint a Google egyelőre nem tervezi európai szolgáltatás elindítását, mivel az Unión belüli piac esetében jóval fokozottabb versenyről beszélhetünk, az illetékesek pedig már jelenleg is dolgoznak a roamingdíjak további mérséklésén, illetve teljes felszámolásán – még ha ez utóbbi a szektor szereplőinek komoly ellenállásába ütközik is. A cég tehát az első körben az amerikai piacot veszi célkeresztjébe, itt kavarnák fel az állóvizet, az ingyenes roaminggal azonban precedenst teremthetnek, a példát pedig nyilván nagyobb eséllyel követnék a többi kontinensen is. Erre egyébként néhány szolgáltató már kísérletet tett, a Hutchison Whampoa a maga részéről például szintén lehetővé teszi felhasználóinak a roamingdíjak megkerülését.

Néhány hónapon belül kiderül, hogy a tengerentúli szereplők mennyiben próbálják majd megakadályozni a Google virtuális szolgáltatóként való megjelenését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    A fizetős Youtube majd fedezi az ingyen roamingot.
    Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.04.10. 20:34:26